Ketten meghaltak a Diamond Princess karanténhajó utasai közül

2020.02.20. · gazdaság

Február 20-án elhunyt a Diamond Princess brit üdülőhajó két japán utasa. A 84 éves nőt és a 87 éves férfit is megfertőzte az új típusú koronavírus (2019-nCoV), kórházba szállításuk után haltak meg. Ezzel háromra emelkedett a Kína Hupej tartományából, Vuhan városból kiindult járványban elhunytak száma Japánban  – jelentette a BBC.

A két utas egy nappal azután halt meg, hogy a kéthetes jokohamai karantén lejárta után hatóságok megkezdték a vírussal nem megfertőzött utasok elengedését. A hajón időzni kényszerült 3700 emberből legalább 621-en megfertőződtek. A japán egészségügyi miniszter szerint a két elhunyt utas is köztük volt. 

A Diamond Princess utasai a számukra kijelölt sávban Jokohamában
photo_camera A Diamond Princess utasai a számukra kijelölt sávban Jokohamában Fotó: Atsushi Taketazu/The Yomiuri Shimbun

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, a 11 millió lakosú Vuhanban. Kínában hivatalosan eddig több mint 74 ezer megbetegedést regisztráltak, a legtöbb fertőzést a járvány gócpontja környékéről jelentették. A halálos áldozatok száma a legfrissebb adatok szerint 2118, és Kínán kívül már 20 országban észleltek a vírust, illetve közel ezer megbetegedést regisztráltak.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás