Ketten meghaltak a Diamond Princess karanténhajó utasai közül

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Február 20-án elhunyt a Diamond Princess brit üdülőhajó két japán utasa. A 84 éves nőt és a 87 éves férfit is megfertőzte az új típusú koronavírus (2019-nCoV), kórházba szállításuk után haltak meg. Ezzel háromra emelkedett a Kína Hupej tartományából, Vuhan városból kiindult járványban elhunytak száma Japánban  – jelentette a BBC.

A két utas egy nappal azután halt meg, hogy a kéthetes jokohamai karantén lejárta után hatóságok megkezdték a vírussal nem megfertőzött utasok elengedését. A hajón időzni kényszerült 3700 emberből legalább 621-en megfertőződtek. A japán egészségügyi miniszter szerint a két elhunyt utas is köztük volt. 

A Diamond Princess utasai a számukra kijelölt sávban JokohamábanFotó: Atsushi Taketazu/The Yomiuri Shimbun

A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, a 11 millió lakosú Vuhanban. Kínában hivatalosan eddig több mint 74 ezer megbetegedést regisztráltak, a legtöbb fertőzést a járvány gócpontja környékéről jelentették. A halálos áldozatok száma a legfrissebb adatok szerint 2118, és Kínán kívül már 20 országban észleltek a vírust, illetve közel ezer megbetegedést regisztráltak.

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: