Luxusparfümök helyett kézfertőtlenítőt gyárt hétfőtől a Givenchy és a Louis Vuitton tulajdonosa

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

A mások mellett a Louis Vuitton, a Hennessy és a Moët luxusmárkákat is tulajdonló francia LVMH hétfőtől a három legnagyobb gyáregységében nem parfümöket és kozmetikumokat, hanem alkoholos kézfertőtlenítő készítményeket állít elő. 

A Christian Dior, Givenchy és Guerlain márkához tartozó termékeket gyártó üzemegységekben a Franciaországban is hiánycikknek számító fertőtlenítőszereket fogják gyártani.  

A március 15-én a Twitteren publikált akciójával a luxusvállalat is részt kíván venni a járvány elleni küzdelemben. 

A New York Times úgy értesült, hogy az átállással már az első héten 12 tonna, jelenleg hiánycikknek számító fertőtlenítő készítmény kerülhet a francia patikákba és boltokba.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: