Ész Ventura: Lyukas feladvány otthonülőknek!

Előző két feladványunkban lyukas poliominó elemeket használtunk Uwe Rosenberg Indián nyár nevű társasjátékából. Ezen a héten a harmadik ilyen fejtörőt adjuk közre, a határidő lejárta után pedig a három feladvány megoldói között a ComPaYa felajánlásával fogunk kisorsolni egyet az említett játékból. A feladvány(oka)t természetesen papíron is megoldhatjátok, vagy kartonból kivághatjátok ezt a pár elemet.

81. feladvány: Lyukas L-ek

Rakjatok ki az alábbi lyukas tetriszelemek mindegyikének felhasználásával egy lyukakkal együtt szimmetrikus alakzatot úgy, hogy a lyukak benne egy négyzet négy csúcsára essenek. Az elemek nem fedhetik át egymást. Az elemeket szabad forgatni és átfordítani. Az elemek mintázata lényegtelen.

photo_camera Fotó: Gáspár Merse Előd

Nehézségi szint:

A megfejtéseket ábrával vagy fotóval együtt az eszventura@qubit.hu címre várjuk. A legértékesebb megoldást küldő versenyzők felkerülnek az Ész Ventura dicsőségfalára, közöttük és minden jó megoldást beküldő versenyző között év végén nyereményeket sorsolunk ki. Az e-mail subject mezőjében kérjük sorszámmal jelezni, hogy melyik feladvány megoldásáról van szó. Beküldési határidő: április 5. éjfél.

Az Ész Ventura feladványügyi rovat gazdája: Gáspár Merse Előd fizikus és bűvész.