Így festenek járvány idején Budapest kedvenc szabadidős helyszínei

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Nyilván mindenkinek megvan az az emlékezetes videóválogatás, amiben olasz polgármesterek üvöltöznek azokkal a helyiekkel, akik nem tartják be a magyarországiakhoz képest szigorú kijárási korlátozásokat. Na de mi a helyzet Budapest népszerű szabadidős terepeivel, a Margit-szigettel, a Hajógyári-szigettel és a Normafával, most, hogy itt a karantén, de itt a tavasz is?

Vasárnap dél körül a Margit-sziget viszonylag nyugodt: a futópályán ritkás a forgalom, és mindenki tartja a néhány lépés távolságot. 

A bevezető hídon kialakulnak ugyan kisebb csoportosulások, de beljebb azok is eloszlanak, és csak azok vannak közel egymáshoz, akik láthatóan együtt is érkeztek.

A Normafánál a nagy parkoló, ahogy hétvégenként szokott, most is teljesen megtelt:

Embert viszont alig lehet látni, a réteses és a lángosos is zárva, a kocsikból kiszállók pedig gyorsan eloszlanak, és eltűnnek a susnyásban. Az alábbi képen két embert rejtettünk el:

A Hajógyári-sziget parkolója hasonló képet mutat, mint a Normafáé: autó autó hátán, bicikliket, babakocsikat, kutyákat pakoló párok, családok. 

Beljebb aztán oszlik a zsúfoltság, dől a D-vitamin:

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Kapcsolódó cikk a Qubiten: