Így festenek járvány idején Budapest kedvenc szabadidős helyszínei

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Nyilván mindenkinek megvan az az emlékezetes videóválogatás, amiben olasz polgármesterek üvöltöznek azokkal a helyiekkel, akik nem tartják be a magyarországiakhoz képest szigorú kijárási korlátozásokat. Na de mi a helyzet Budapest népszerű szabadidős terepeivel, a Margit-szigettel, a Hajógyári-szigettel és a Normafával, most, hogy itt a karantén, de itt a tavasz is?

Vasárnap dél körül a Margit-sziget viszonylag nyugodt: a futópályán ritkás a forgalom, és mindenki tartja a néhány lépés távolságot. 

A bevezető hídon kialakulnak ugyan kisebb csoportosulások, de beljebb azok is eloszlanak, és csak azok vannak közel egymáshoz, akik láthatóan együtt is érkeztek.

A Normafánál a nagy parkoló, ahogy hétvégenként szokott, most is teljesen megtelt:

Embert viszont alig lehet látni, a réteses és a lángosos is zárva, a kocsikból kiszállók pedig gyorsan eloszlanak, és eltűnnek a susnyásban. Az alábbi képen két embert rejtettünk el:

A Hajógyári-sziget parkolója hasonló képet mutat, mint a Normafáé: autó autó hátán, bicikliket, babakocsikat, kutyákat pakoló párok, családok. 

Beljebb aztán oszlik a zsúfoltság, dől a D-vitamin:

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Kapcsolódó cikk a Qubiten: