Így festenek járvány idején Budapest kedvenc szabadidős helyszínei

Nincsen túlélhető és fenntartható jövőnk tudomány nélkül, ahogy nekünk sincsen nélkületek. Támogasd a Qubit munkáját!

Nyilván mindenkinek megvan az az emlékezetes videóválogatás, amiben olasz polgármesterek üvöltöznek azokkal a helyiekkel, akik nem tartják be a magyarországiakhoz képest szigorú kijárási korlátozásokat. Na de mi a helyzet Budapest népszerű szabadidős terepeivel, a Margit-szigettel, a Hajógyári-szigettel és a Normafával, most, hogy itt a karantén, de itt a tavasz is?

Vasárnap dél körül a Margit-sziget viszonylag nyugodt: a futópályán ritkás a forgalom, és mindenki tartja a néhány lépés távolságot. 

A bevezető hídon kialakulnak ugyan kisebb csoportosulások, de beljebb azok is eloszlanak, és csak azok vannak közel egymáshoz, akik láthatóan együtt is érkeztek.

A Normafánál a nagy parkoló, ahogy hétvégenként szokott, most is teljesen megtelt:

Embert viszont alig lehet látni, a réteses és a lángosos is zárva, a kocsikból kiszállók pedig gyorsan eloszlanak, és eltűnnek a susnyásban. Az alábbi képen két embert rejtettünk el:

A Hajógyári-sziget parkolója hasonló képet mutat, mint a Normafáé: autó autó hátán, bicikliket, babakocsikat, kutyákat pakoló párok, családok. 

Beljebb aztán oszlik a zsúfoltság, dől a D-vitamin:

Ha tetszik, amit csinálunk, ha te is fontosnak tartod, hogy magyar nyelven legyen egy okos és közérthető lap, ami nem a politikai barikádok csatazajáról tudósít, hanem a ránk váró – bátran mondjuk ki, ez az év is megmutatta, mennyire nem túlzás ez – civilizációs kihívásokkal foglalkozik, ami fel meri tenni a jövőnkkel kapcsolatos igazi kérdéseket, és meg is mutatja a modern tudomány válaszait mindezekre, nos ha ez szerinted is olyan égetően fontos, ahogy mi gondoljuk: heroikus munkát végző öt újságíróval, sok tucatnyi kutatóval és csak egy egészen kicsi kiadóval a hátunk mögött, akkor támogasd a munkánkat rendszeresen – számít a segítséged!

Kapcsolódó cikk a Qubiten: