A Twitter dolgozóinak nagy része maradhat a home office-ban, és ezer dollárt kap ehhez segítségnek

2020.05.13. · gazdaság

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója május 12-én kedden körlevélben értesítette az alkalmazottakat, hogy a pandémia miatt hozott korlátozások feloldása után is home office-ban maradhatnak – értesült az amerikai BuzzFeed News. 

Az otthoni munka állandósítása alól csak a számítógépes infrastruktúrát fenntartó és karbantartó dolgozók a kivételek, nekik a járvány után be kell majd járniuk.

Hasonlóan az olyan technológiai óriásokhoz, mint a Microsoft, a Google vagy az Amazon, a Twitter már március elejétől szorgalmazta a home office-t, látva, hogyan terjed a SARS-CoV-2 az Egyesült Államokban.

photo_camera Irodai sziluettek a békeidőkből Fotó: GLENN CHAPMAN/AFP

Jennifer Christie, a Twitter HR-vezetője márciusban azt mondta a BuzzFeed News-nak, hogy a cég „valószínűleg soha nem lesz ugyanaz” a munkaszervezés tekintetében, mint korábban, és valószínűleg a későbbiekben is a távmunkára építenek.

A vezérigazgatói körlevél szerint valószínűtlen, hogy a Twitter szeptember előtt megnyitná irodáit, és az év hátralévő részében a cég nem tartja meg azokat a rendezvényeit sem, amelyek személyes részvételt igényelnének. Dorsey azt is bejelentette, hogy minden egyes dolgozójának 1000 dollárt utal az otthoni munkavégzés megkönnyítésére.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás