David Attenborough 94 évesen regisztrált az Instagramra, hogy még több embernek elmondhassa: bajban vagyunk

A Qubit a szabad és tájékozott magyar nyilvánosságért dolgozik. Segítsd a munkánkat!

„Azért tettem meg ezt a lépést, mert, ahogy mindannyian tudjuk, a világ nagy bajban van. Földrészek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok pusztulnak, és a lista végeláthatatlanul folytatódik. A bolygónk megmentése most kommunikációs kihívás” – hangzik el a 94 évesen is töretlenül alkotó természettudós és dokumentumfilmes, David Attenborough első Instagram-videójában.

Attenborough állítása szerint arra használja majd a platformot, hogy videókban magyarázza el, milyen problémákkal kell szembenéznie az emberiségnek, és hogyan lehet felvenni ellenük a harcot. A profil létrehozása azért valószínűleg attól sem független, hogy október 4-én jelenik meg legújabb dokumentumfilmje a Netflixen, amelyben (az azonos című önéletrajzi könyvéhez hasonlóan) visszatekint a hosszú évtizedeket felölelő pályájára, és elmeséli, hogyan változott ez idő alatt az emberiség és a természet viszonya, és milyen tanulságokat lehet ebből levonni a jövőre nézve.

Az Instagram-fiók fenntartásában két közeli munkatársa, Jonnie Hughes és Colin Butfield segíti majd, akik a videókhoz társított szövegeket is írják. „A közösségi média nem David természetes közege, így amíg ő videós üzeneteket készít az Instagramra, mi segítünk neki a profil kezelésében. Az üzeneteinek megosztásán túl exkluzív tartalmakat és a színfalak mögötti videókat is közzéteszünk majd az új filmből.”

A cikk írásának pillanatában valamivel több mint négy óra telt el az első Instagram-poszt közzététele óta, de már az egymillióhoz közelít a követőinek száma. A BBC megjegyzi, hogy Attenborough akár Jennifer Aniston rekordját is megdöntheti, aki tavaly októberben regisztrált az Instagramra, és 12 óra alatt 5 millió követőt gyűjtött, miután elsőként posztolt fotóján a Jóbarátok többi sztárjával pózolt.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: