David Attenborough 94 évesen regisztrált az Instagramra, hogy még több embernek elmondhassa: bajban vagyunk

2020.09.24. · TECH

„Azért tettem meg ezt a lépést, mert, ahogy mindannyian tudjuk, a világ nagy bajban van. Földrészek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok pusztulnak, és a lista végeláthatatlanul folytatódik. A bolygónk megmentése most kommunikációs kihívás” – hangzik el a 94 évesen is töretlenül alkotó természettudós és dokumentumfilmes, David Attenborough első Instagram-videójában.

Attenborough állítása szerint arra használja majd a platformot, hogy videókban magyarázza el, milyen problémákkal kell szembenéznie az emberiségnek, és hogyan lehet felvenni ellenük a harcot. A profil létrehozása azért valószínűleg attól sem független, hogy október 4-én jelenik meg legújabb dokumentumfilmje a Netflixen, amelyben (az azonos című önéletrajzi könyvéhez hasonlóan) visszatekint a hosszú évtizedeket felölelő pályájára, és elmeséli, hogyan változott ez idő alatt az emberiség és a természet viszonya, és milyen tanulságokat lehet ebből levonni a jövőre nézve.

Az Instagram-fiók fenntartásában két közeli munkatársa, Jonnie Hughes és Colin Butfield segíti majd, akik a videókhoz társított szövegeket is írják. „A közösségi média nem David természetes közege, így amíg ő videós üzeneteket készít az Instagramra, mi segítünk neki a profil kezelésében. Az üzeneteinek megosztásán túl exkluzív tartalmakat és a színfalak mögötti videókat is közzéteszünk majd az új filmből.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we're helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

A Life On Our Planet (@davidattenborough) által megosztott bejegyzés,

A cikk írásának pillanatában valamivel több mint négy óra telt el az első Instagram-poszt közzététele óta, de már az egymillióhoz közelít a követőinek száma. A BBC megjegyzi, hogy Attenborough akár Jennifer Aniston rekordját is megdöntheti, aki tavaly októberben regisztrált az Instagramra, és 12 óra alatt 5 millió követőt gyűjtött, miután elsőként posztolt fotóján a Jóbarátok többi sztárjával pózolt.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás