Elon Musk azt állítja, hogy a Neuralink legújabb implantátumával már videójátékozik egy kísérleti majmuk

2021.02.02. · majom

A SpaceX-ről és a Tesláról ismert Elon Musk legtöbb vitát kiváltó projektje a 2016-ban alapított Neuralink, amelynek elsődleges célja egy agy-számítógép interfész létrehozása, amellyel ígéretei szerint nem csak a ma még gyógyíthatatlan betegségek kezelése válik lehetővé, de az emlékek korlátlan tárolása, sőt a gondolatolvasás és -vezérlés is.

A technológiai hírekre specializálódott TNW arról számolt be, hogy Musk eldicsekedett a Neuralink legújabb eredményével, amely nem más, mint egy olyan vezetéknélküli agyimplantátum, amellyel egy majom egy videójátékot irányít.

A Musk által használt angol kifejezés (simian) alapján feltételezhetően emberszabású főemlősről a csak célapplikációval meghallgatható vasárnapi beszélgetés során elhangzott az is, hogy a kísérleti alany egy olyan majomház lakója, amelyet az Egyesült Államok agrárminisztériumának kirendelt szakértője egyenesen a valaha látott legnagyszerűbb ilyen létesítményként aposztrofált. A Musk szerint elme ping-pongot játszó állatnak sem lehet oka panaszra, mert „ő egy boldog majom”.

A techguru a beszélgetés másnapján az alábbi Twitter-üzenetben kínált munkát a Neuralinknél az érdeklődőknek:

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás