Ész Ventura: Itt az utolsó lehetőség a különdíjra!

Kedves Ész Ventura olvasók és lelkes megoldásbeküldők! Kicsit csúszva, de hamarosan kiértékeljük a tavalyi pontversenyt, és szponzorainknak hála elérkezik a sorsolás is sok-sok nyereménnyel. Az eredmények alakulását a Dicsőségfalon lehet követni. A tavalyi pontverseny lezárása előtt azonban adunk még egy lehetőséget részt venni a sorsoláson. A tavalyi év során volt öt feladvány, amikre nem érkezett helyes megoldás. Ezek közül kettőnek már megjelent a megoldása, de az alábbi háromnak még nem:

88. feladvány: Négyszeres kockaburkolás
89. feladvány: Ismeretlen hatékonyságú tesztek
90. feladvány: Nyolc kastélyszoba

Azok között, akik ezek közül valamelyiknek február végéig beküldik a megoldását, különdíjat sorsolunk ki. Ha netán csak egyvalakinek érkezik be megoldása március 1-ig, akkor ő igazán jól jár, mert garantáltan övé lesz a különdíj, ami tartalmaz majd társasjátékot, könyvet és egy CSOPA családi belépőt is.

Idén egyébként nagyon sok nyeremény várja a gazdáját az Ész Ventura sorsolásán. Íme az egész éves verseny támogatói, akik az alábbi nyereményeket ajánlották fel az év végi sorsoláshoz:

A Reflexshop felajánlásai

A Reflexshop három könnyed társasjátékot ajánlott fel a sorsoláshoz: egy Pontsaláta kártyajátékot, amiben nevéhez híven több mint 100 féle módon lehet pontot szerezni, egy Kutya Mancs Brancs logikai játékot, amiben négy különböző nehézségi fokozat feladványai közül válogathatunk, köztük különleges többrétegű kirakók közül, végül pedig egy több fővel is játszható kooperatív nyomozós kártyajátékot a Sherlock sorozatból, Az utolsó figyelmeztetést.

photo_camera Fotó: Reflexshop

A ComPaYa felajánlásai

A ComPaYa ugyancsak néhány könnyed társasjátékot ajánlott fel. A Memoarrr! játékban kalózok bőrébe bújva kell taktikáznunk, hogy egy kitörni készülő vulkán szigetéről minél több kincset ellopjunk, a Memorinth egy labirintusos memóriajáték, a Zangle egy gyorsasági, formákat fejben kirakó kártyajáték, a Második esély pedig egy kiváló írogatós kirakójáték, amit már társasjáték rovatunkban is jó szívvel ajánlottunk.

photo_camera Fotó: ComPaYa

A Csodák Palotája felajánlása

A Csodák Palotája felajánlásával öt családi belépőjegyet sorsolunk ki Magyarország első interaktív tudományos játékterére, ahol több mint 250 fizikai jelenséget bemutató játék és eszköz próbálható ki, az Öveges professzorról elnevezett előadóteremben pedig izgalmas előadások és kísérletbemutatók várják a látogatókat, a különleges sok-D élményvetítésekről és körmoziról már nem is beszélve. A CSOPA természetesen most ideiglenesen még zárva van a járványhelyzet miatt, de amint lehetséges, nyitni fognak.

photo_camera Fotó: CSOPA

A Typotex Kiadó felajánlásai

A Typotex Kiadó a Mateking népszerű matematikaoktató weboldal szerzőjének, Mosóczi Andrásnak tavaly megjelent kiváló könyvéből, A gondolkodás forradalma című könyvből, és egy régebbi fejtörős könyv új kiadásából, A hölgy vagy a tigris? című Raymond Smullyan-könyvből ajánlott fel példányokat megoldóinknak. Smullyan logikai feladványai egyébként többnyire klasszikus logikai problémák kiterjesztései, mégis újszerűek, és a szerző mindig rendkívül szórakoztató történetbe helyezi őket, ahogy ebben a könyvében is.

photo_camera Fotó: Typotex

A Libri Kiadó felajánlásai

A Libri Kiadó három könyvből ajánlott fel példányokat szerencsés megoldóinknak. Barabási Albert-László és Dashun Wang A tudomány tudománya című könyvükben az adattudomány, a hálózattudomány és a mesterséges intelligenciavel mutatnak be fontos mechanizmusokat, amelyek befolyásolják a tudományos fejlődés irányát és ütemét. Az Eszpresszó Arkhimédésszel egy a hétköznapokban megbújó matematikát érdekesen tálaló új könyv. Alessandro Vespignani, a vírusterjedést leíró modellezés eszköztárát aktívan alakító kutató, A jóslás algoritmusa című könyvében nemcsak a nagyon aktuális járványokról és azok modellezéséről tudhatunk meg sokat olvasmányos módon, de a aszerző az előrejelzés témakörben sokfelé elkalandozik, számos érdekes összefüggést bemutatva.

photo_camera Fotó: Libri Kiadó

Minden támogatónknak hálásan köszönjük a felajánlásokat!