Mi marad a budapesti turizmusból a járvány után?

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Merre tart a fővárosi turizmus? Mi jön most, túlturizmus vagy tartós visszaesés? Hol tartott a budapesti turizmus a rendszerváltás idején, hogyan futott fel, mit csináltunk jól, és mit rontottunk nagyon el? Mit tanulhatunk más városoktól, mi csúszott félre Prágában, mit csinálnak jól Bécsben? Mit tanulhatunk ötszázezer Budapesten elkattintott Flickr-fotóból? Hogyan járul hozzá a turizmus egy város kiürüléséhez? Miért nem tudnak mit kezdeni a városok az airbnb okozta sokkal? Hova telepítsünk múzeumokat, és hova ne? Mire való a budai vár? Mért nem kell a budai várból sosemvolt birodalmi díszletet csinálni? És mikor lesznek végre élhetők az újlipótvárosi utcák?

Városi, építészeti, közlekedési témákkal foglalkozó podcastsorozatunk második epizódjában Kádár Bálinttal, a Kortárs Építészeti Központ elnökével, a BME Urbanisztika tanszékének docensével beszélget Édes Balázs urbanista, közlekedésgazdász.

Beszélgetésüket hallgasd alábbi csatornáinkon: 


Az epizód elérhető Spotify-onGoogle Podcasts-onApple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

A korábbi adásban Erő Zoltánt, Budapest főépítészét faggattuk.

(A címlapkép 1955-ben készült, forrása a Fortepan.)

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Hallgass bele ezekbe is: