Erő Zoltán főépítész: Nem szabad tovább terjeszkednie Budapestnek

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Mihez kezdjünk Budapest épített örökségével? Milyen lehetőségek előtt áll a főváros? Mire van pénze? Milyen támogatáspolitikára lenne szükség ahhoz, hogy jó irányba orientáljuk a gazdasági szereplőket? Hogyan lehetne jobban működtetni a társasházi közösségeket? Mire lenne jó az airbnb? Milyen tényezők alakították lakásállomány helyzetét, és mik a privatizáció következményei? Mért nem tudja a magyar lakosság többsége megfizetni a lakásárakat és a lakbéreket, mi hajta fel az árakat? Mért áll olyan sok ház üresen Magyarországon? Segítene-e ezen valamilyen ingatlanadó? Meddig terjeszkedhet egy város, miért nem jók a zöldmezős beruházások? Eljuthatunk-e a 15 perces város koncepciójához valaha?

Most induló, városi, építészeti, közlekedési témákkal foglalkozó podcastsorozatunk legelső epizódjában Erő Zoltánnal, Budapest főépítészével beszélget Édes Balázs urbanista, közlekedésgazdász, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagja.

Beszélgetésüket hallgasd alábbi csatornáinkon: 

Az epizód elérhető Spotify-onGoogle Podcasts-onApple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Hallgass bele ezekbe is: