Erő Zoltán főépítész: Nem szabad tovább terjeszkednie Budapestnek

2021.06.03. · podcast

Mihez kezdjünk Budapest épített örökségével? Milyen lehetőségek előtt áll a főváros? Mire van pénze? Milyen támogatáspolitikára lenne szükség ahhoz, hogy jó irányba orientáljuk a gazdasági szereplőket? Hogyan lehetne jobban működtetni a társasházi közösségeket? Mire lenne jó az airbnb? Milyen tényezők alakították lakásállomány helyzetét, és mik a privatizáció következményei? Mért nem tudja a magyar lakosság többsége megfizetni a lakásárakat és a lakbéreket, mi hajta fel az árakat? Mért áll olyan sok ház üresen Magyarországon? Segítene-e ezen valamilyen ingatlanadó? Meddig terjeszkedhet egy város, miért nem jók a zöldmezős beruházások? Eljuthatunk-e a 15 perces város koncepciójához valaha?

Most induló, városi, építészeti, közlekedési témákkal foglalkozó podcastsorozatunk legelső epizódjában Erő Zoltánnal, Budapest főépítészével beszélget Édes Balázs urbanista, közlekedésgazdász, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagja.

Beszélgetésüket hallgasd alábbi csatornáinkon:

Az epizód elérhető Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

Hallgass bele ezekbe is:

link Forrás
link Forrás