Új otthoni töltőpontot dobott piacra a Tesla

2021.11.02. · TECH

Az elektromos autók otthoni töltésére alkalmas fali töltőt gyártott a Tesla. Az Electrek cikke szerint a készülék nemcsak Tesla-modellek, hanem más elektromos járművek töltésére is felhasználható. Az új, kettes szintű (Level 2) töltő azon a napon jelent meg a Tesla online áruházának kínálatában, amikor Hollandiában más járművekkel is kompatibilissé tették a Teslákhoz használ Supercharger pontokat.

A Tesla szerint az állomás kapacitása 9,5 kilowatt; bel- és kültéren egyaránt használható. Gyakorlatilag a második generációs (Gen 2) Tesla töltő átdolgozott változatáról van szó, vagyis hiányzik belőle a wifi, ami a harmadik generációs töltőbe már bekerült. Az új töltőt a J1772 szabványú csatlakozóval szerelték fel, nem a Tesla sajátjával, így Észak-Amerika-szerte minden elektromos járműhöz használható lesz. A 415 dolláros ár (129 ezer forint) is barátságos – igaz, ebben nincs benne a a telepítés költsége, amit szakemberre kell bízni.

A Tesla sokáig az elektromosautó-gyártás piacvezetője volt, és az új töltőállomás – illetve a Supercharger-hálózat megnyitása mások előtt – arra utal, hogy a vállalat felkészült rá, hogy az azóta piacra került elektromos járművekből is hasznot húzzon. Bár valószínűleg nem az új töltőtől fognak felpörögni a Tesla-részvényárfolyamok, az új fejlesztés lehetőséget adhat az új piacok felé való terjeszkedésben. Az autógyártóknak ugyanis vannak sajátmárkás töltőik, de a külsős partnerek által fejlesztett töltők többnyire ismeretlen gyártóktól származnak, míg a Tesla bejáratott, megbízható márkanév.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás