„Aljasság és undor”: a Krétában a diákok demonstrációjáról faggatják a szülőket

2022.12.02. · majom

„Aljasság és undor Vol. 127966” – így kezdődik egy budapesti középiskolában tanító tanár pénteki Facebook-posztja. A több évtizedes szakmai múlttal rendelkező pedagógus középiskolás gyereke révén szembesült azzal, hogy a Kréta online oktatási platformon a szülőknek szánt kérdőív végén szerepel egy kérdés, ami a diákok demonstrációira vonatkozik.

„Megkaptam Krétában a szülők által kitöltendő, az oktatás helyzetét felmérő kérdőívet. Néhány kamu – szakköröket, értékelést stb. – vizsgáló kérdés után ez jött be sunyin a kérdőív végén. Jóérzésű szülő nem tölti ki, mert nincs jó válasz” – írja a tanár, aki egyben szülő is.

„Mivel a diákokat nem a pedagógusok vonják bele [a demonstrációba], hanem minden gondolkodó diák tudja, hogy az egész végső soron az ő érdekükben történik, ezért – tiszteletre és elismerésre méltóan – önszerveződve sokan a tanáraik mellé állnak a saját jövőjükért, főleg mikor a legjobb tanáraikat veszik el, hiszen aki kiáll, az szeret tanítani, vagy aki szeret tanítani, az kiáll. Szülőként és tanárként innen is köszönöm nekik” – áll a bejegyzésben.

A napokban zajló tanárelbocsátásokról és az azokat követő demonstrációkról itt olvashat részletesen.