Emlékeztek még Tomra, aki 200 millió ember ismerőse volt? Most bejelentkezett a Twitter vezetésére

2022.12.21. · TECH

Bár a közösségi média és az okostelefonok forradalma csak a 2010-es években ért össze, előtte is voltak olyan közösségi platformok, amelyek emberek millióinak mindennapjait határozták meg. A 2003-ban alapított MySpace az egyik legnépszerűbb ilyen oldal volt.

Aki regisztrált az oldalra, nem a nulláról kezdte az ismerősök szerzését, hiszen az oldal alapítója, Tom Anderson profilját alapértelmezés szerint minden felhasználó megkapta első barátként.

A MySpace-korszak csúcsán Tomnak több mint 200 millió ismerőse volt a platformon, így rengetegen emlékezhetnek erre a profilképre:

photo_camera Forrás: Twitter / Tom Anderson

Tom Anderson 2005-ben, 580 millió dollárért adta el a céget a Rupert Murdoch-féle News Corporationnek, és a MySpace.com röviddel ezután a leglátogatottabb weboldallá vált az USA-ban, a Yahoo-t és a Google-t is megelőzve. Anderson ekkor még maradt a cég elnöke, de a feltörekvő Facebook 2009-re teljesen elrontotta a bulit, így abban az évben visszavonult hawaii otthonába, utazgatni kezdett a világ körül, és azóta is a hobbijainak, a szörfözésnek és a fotózásnak él.

Nem sokszor ad magáról életjelet, de amikor Elon Musk december 19-én megszavaztatta a Twitteren, hogy lemondjon-e a Twitter vezetéséről, Tom egy tweetben jelezte: attól függ, kit tenne meg utódjának.

Aztán Musk, miután a többség a lemondása mellett szavazott, de ő ehelyett inkább a Twitter-szavazások fizetős reformjáról kezdett beszélni, szerdán tovább tetézte a dolgot, és azt írta: „Lemondok a vezérigazgatói posztról, amint találok valakit, aki elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát.”

Ekkor jött Tom:

link Forrás

A kommentek között valaki azt is megszavaztatta (amíg még ingyenes), hogy Tom legyen-e a Twitter következő vezére. Ebben a pillanatban 45 821 szavazatnál jár a kérdés, 84,2 százalékkal vezet az „igen”.

Felkészül az iWiW és a MyVIP.