Ismét az ELTE a legjobb magyarországi egyetem a CWUR 2023-as ranglistáján

2023.05.15. · oktatás

Hétfőn hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi ranglistáját az Egyesült Arab Emírségekben működő Center for World University Rankings (CWUR).

A május 15-én publikált 2023-as egyetemi világrangsor összeállítói állítólag 20 ezernél is több felsőoktatási intézmény teljesítményét szondázták világszerte az oktatás színvonala, a végzettek elhelyezkedési lehetőségei, az oktatói kiválóság, a magasan jegyzett publikációk és az idézettség alapján.

A 2012 óta szerkesztett globális rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a mezőny bővülése mellett is megőrizte 517. helyét, ezzel a világ egyetemeinek legfelső 2,6 százalékához tartozik – olvasható az ELTE hétfői közleményében, amely szerint ezzel „az európai mezőnyben a 206. helyet szerezte meg, és olyan intézményekkel került egy kategóriába, mint a Ferrarai Egyetem, a Sienai Egyetem, a Hannoveri Egyetem, a Potsdami Egyetem, a Zágrábi Egyetem vagy a francia École normale supérieure de Lyon”.

A Semmelweis Egyetem a 669.; a Szegedi Tudományegyetem a 708., a Debreceni Egyetem a 753., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 947., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 1166. az idei CWUR-listán, amelyre magyarországi intézményként felkerült a Budapestről 2018-ban kiebrudalt, azóta Bécsben működő Közép-Európa Egyetem (CEU), amelyet a 1778. helyre soroltak a lajstrom szerkesztői.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás