Egy egykori hírszerző szerint ufóroncsokat találtak Amerikában

2023.06.07. · majom

Az Egyesült Államok légierejének egykori tisztje, az azonosítatlan légköri jelenségeket (UAP) vizsgáló kutatócsoport vezető elemzője szerint az amerikai kormány legalább „egy sértetlen és egy csaknem sértetlen” idegen űrhajó birtokában van. David Grusch szerint nem azonosítatlan légköri jelenségekről, meteorológiai ballonokról vagy ilyesmikről van szó, hanem ismeretlen, esetleg Földön kívülről származó járművekről, amelyek a bolygón ismeretlen anyagból készültek.

Grusch állítása szerint az ügyet a Kongresszus elé akarta vinni, de a felettesei megakadályozták ebben, az őszinteségéért pedig retorziók érték, ezért áprilisban leszerelt a hadseregtől. A DeBrief információi szerint a földönkívüli járművekkel foglalkozó programok létét több titkosszolgálati forrás is megerősítette a számukra.

Jonathan Grey, a National Air and Space Intelligence Center (NASIC) hírszerzője szerint Grusch információi nem légből kapottak: a külföldi légi és űrerők és fegyverek megfigyelésével foglalkozó kutató szerint nem vagyunk egyedül az univerzumban, amiről pedig Grusch beszél, egyáltalán nem számít egyedi esetnek. Grey szerint nem csak az Egyesült Államok területéről kerültek elő hasonló roncsok vagy járművek, hanem az egész világról, de a létüket eltitkolták, az idegen technikát pedig a hadiiparban próbálták hasznosítani.

Karl Nell nyugalmazott ezredes, Grusch egykori kollégája sem cáfolja a szavait: szerinte „alapvetően” igaz, hogy az elmúlt nyolcvan évben a világ nagyhatalmai titokban ismeretlen eredetű technikák felhasználásával vettek részt a fegyverkezési versenyben, ezek némelyike pedig nem emberi eredetű volt.

Nick Pope, a Brit Védelmi Minisztérium egykori elemzője szerint fontos lépés történt az azonosítatlan légköri jelenségek vizsgálatában, Grusch és Grey információi ugyanis hivatalos forrásokból származnak, nem névtelen konteósokról van szó, ráadásul mindkét hírszerző abban a tudatban állt a nyilvánosság elé, hogy a tetteikért pénz- vagy börtönbüntetésre is számíthatnak.

Hiányzó részletek

Arról, hogy Grusch maga milyen retorziók miatt szerelt le, egy folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árult el részleteket. A Debrief információi szerint a hírszerző nem állította, hogy ő maga személyesen látott volna földönkívüli eredetű járműveket, és arról sem beszélt, hogy hol tárolhatják ezeket, de több olyan programról is tud, amelyben hasonlók begyűjtését végzik, és több olyan szakembert is ismer, aki ilyesmik vizsgálatával foglalkozik.

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint a minisztérium nem tud hasonló, akár folyamatban lévő, akár már lezárult programokról, de az AARO (All-Domain Anomaly Resolution Office) kormányhivatal minden hasonló anomáliát örömmel kinyomoz, és időben tájékoztatja a közvéleményt is.

Az ufóbombát legutóbb Lue Elizondo, a Pentagon egykori szakértője robbantotta fel 2017-ben, amikor Grusch vádjaihoz hasonlóan azt állította, hogy a kormány eltitkolja, amit a földönkívüliekről tud, de bizonyítékokkal azóta sem szolgált erről. Bizonyítékokkal egyelőre Grusch sem szolgált az ügyről, sőt, azt állítja, hogy hiába tud az idegen járművek létezéséről, még csak fényképet sem látott róluk.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás