Hogyan lehetne javítani Budapest és a vidék levegőminőségén?

2020.11.06. · podcast

A légszennyezettség miatt egy Magyarországon élő ember átlagosan négy hónapot veszít el az életéből a szálló por koncentrációja miatt, és a rossz levegő még a koronavírusnak is kedvez. Mint beszámoltunk róla, e két riasztó jelenség is terítékre került az Energiahajó nevű (az Energiaklubbal és a Trip hajóval közösen szervezett) rendezvénysorozatunk napokban lezajlott, második online beszélgetésén, amelyen szakértőink a magyarországi levegő minőségének témáját járták körül, és azt, hogy milyen eszközökkel lehetne javítani a légszennyezettségi adatokon, hogyan lehetne gátat vetni az energiaszegénységnek, és miért lenne érdemes már holnaptól szemléletformáló kampányokat indítani az energiahatékony fűtési praktikák témájában.

A Facebookon élőben közvetített eseményen Lehoczky Annamária éghajlatkutató, Csontos Csaba energiaszegénység-szakértő és Szabó Árpád urbanista vitázott, Orbán Gábor, az Energiaklub ügyvezető igazgatója pedig moderált. A rendezvénysorozat a klíma, az épített és természetes környezet, illetve az energiahatékonyság témáin belüli legégetőbb kérdésekre keresi a válaszokat szakértő vendégeink segítségével. Az első néhány eseményt Budapestnek szenteljük.

A beszélgetés már elérhető videó- és podcastcsatornáinkon is:



Az Energiahajó második epizódját a Qubit Podcast alatt tudod meghallgatni: Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!