Samuel L. Jackson adja a hangját az új Alexához

2019.09.27. · TECH

Samuel L. Jackson szerződést írt alá az Amazonnal, a jövőben a hollywoodi színész kölcsönzi a hangját a cég digitális asszisztensének, Alexának.

Jackson az első A-listás színész, aki hasonló feladatra vállalkozik. Ám a Ponyvaregény Julesának és a Star Wars Mace Windujának hangja prémium szolgáltatás lesz, a felhasználók csak különdíj ellenében adhatnak parancsokat az érces hangú asszisztensnek.

Jackson akármilyen filmben szerepel, csak úgy szórja az aranyköpéssé vált, sokszor káromkodásokkal tűzdelt mondatokat. Rajongók hetente szólítják le, követelve, hogy mondja el híres 1994-es monológját a Ponyvaregényből, amely így kezdődik:

„Ezekiel 25:17. The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men…”

Az Amazon azt ígéri, hogy a Jackson által megszemélyesített digitális asszisztens is képes lesz a színész által játszott karakterekhez hasonlóan káromkodni, de az extra szolgáltatást ki is lehet kapcsolni. Arról nem volt hír, hogy a férfihangon megszólaló asszisztenst továbbra is Alexának fogják-e nevezni, azt viszont ígéri a cég, hogy 2020-ig további hírességeket állítanak az Alexa szolgálatába.

A Magyarországon nem igazán elterjedt Amazon-féle asszisztens már így is állandó forrása a vicces internetes videóknak. Alexa nemrég egészen megtört egy skót férfit, aki akcentusával sehogy sem bírta megértetni magát a rendszerrel, és nem tudta elérni, hogy azt a számot játssza le, amit kért, helyette Bryan Adamset kapott. Tavaly pedig egy ijesztő szoftverhiba állította a figyelem középpontjába Alexát: időnként minden előjel nélkül felröhögött, frászt hozva a gyanútlan felhasználókra. De szeretettel ajánljuk az alábbi YouTube-klasszikust is az Alexa és a skót akcentus közötti feloldhatatlan ellentét újabb bizonyítékaként.

Samuel L. Jackson színre lépése csak az egyike volt a számos újdonságnak, amelyeket az Amazon szerdán jelentett be szokásos évi hardverbemutatóján Seattle-ben. Bemutattak egy sor új készüléket, amelyek arról tanúskodnak, hogy az Amazon a felhasználók otthona és szabadidős tevékenységei felé terjeszkedik: van új okossütő, állatnyomkövető, fülhallgató és okosszemüveg is.

Miután az Amazon eszközei egyre inkább meghódítják az emberek magánéletét, nem csoda, hogy a cég néhány biztonsági újítást is prezentált, a hangfelvételek automatikusan törlődnek, egy sor új parancs pedig arra kényszeríti a szoftvert, hogy figyelmeztesse a felhasználót, ha felhatalmazás nélkül gyűjtik az adatait.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás