Nem létező bogarakat készít egy barcelonai dizájner által fejlesztett mesterséges intelligencia

A Barcelonában élő digitális dizájner, Bernart Cuni pár nappal karácsony előtt rukkolt elő a rovargyűjtők összezavarására (Confusing coleopterists) tervezett alkalmazással, amely gépi tanulásos módszerrel sosem volt rovarok entomológia albumokba illő színes rajzait állítja elő. 

A Cunicode néven egyedi 3D-s nyomtatással és digitális formatervezéssel foglalkozó képzőművész bogárgenerátorának alapja egy ingyenes, kifejezetten művészeti célokra fejlesztett Machine learning for artists nevű gépi tanulási szoftver. 

Cuni a mesterséges intelligenciát az online is elérhető nemzetközi rovargyűjteményeken trenírozta. A Confusing coleoptreists a sok százezres adatbázisokon tanulta meg, hogy milyenek a klasszikus rovarábrázolások, ezekből gyúr aztán az alábbi videóban látható módon egyedi ízeltlábúakat.  

A bogárgenerátor által előállított rajzokból Cuni egyedi, műalkotásként piacosítható színes digitális printeket nyomtat. Például ilyet:

Bogaras műalkotásFotó: cunicode

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.
Támogasd a Qubit fennmaradását!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: