Nem létező bogarakat készít egy barcelonai dizájner által fejlesztett mesterséges intelligencia

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A Barcelonában élő digitális dizájner, Bernart Cuni pár nappal karácsony előtt rukkolt elő a rovargyűjtők összezavarására (Confusing coleopterists) tervezett alkalmazással, amely gépi tanulásos módszerrel sosem volt rovarok entomológia albumokba illő színes rajzait állítja elő. 

A Cunicode néven egyedi 3D-s nyomtatással és digitális formatervezéssel foglalkozó képzőművész bogárgenerátorának alapja egy ingyenes, kifejezetten művészeti célokra fejlesztett Machine learning for artists nevű gépi tanulási szoftver. 

Cuni a mesterséges intelligenciát az online is elérhető nemzetközi rovargyűjteményeken trenírozta. A Confusing coleoptreists a sok százezres adatbázisokon tanulta meg, hogy milyenek a klasszikus rovarábrázolások, ezekből gyúr aztán az alábbi videóban látható módon egyedi ízeltlábúakat.  

A bogárgenerátor által előállított rajzokból Cuni egyedi, műalkotásként piacosítható színes digitális printeket nyomtat. Például ilyet:

Bogaras műalkotásFotó: cunicode
Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Kapcsolódó korábbi cikkeink: