Elon Musk el akarja költöztetni a Teslát Kaliforniából, mert nem indíthatja újra a járvány miatt leállított autógyártást

A Qubit a szabad és tájékozott magyar nyilvánosságért dolgozik. Segítsd a munkánkat!

Mostani székhelyéről, a kaliforniai, Alameda megyei Fremontból Texasba vagy Nevadába költöztetné a Teslát az elektromos autókat gyártó cég alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk, miután a helyi hatóságok közölték: a Kaliforniában csütörtökön bejelentett lazító intézkedések ellenére a cég nem indíthatja be a gyártást. 

„Őszintén, betelt a pohár. A Tesla most azonnal elköltözteti a székhelyét és jövőbeli programjait Texasba vagy Nevadába” – jelentette be a sokszor elhamarkodott tweetjeiről ismert excentrikus üzletember szombaton a Twitteren.

Musk azon háborodott fel, hogy bár ő a Tesla-alkalmazottak egy részének már pénteken lehetővé tette volna, hogy munkába álljanak, az Alameda megyei egészségügyi hatóság közölte: az újraindítással megsértené a megyében érvényes szabályokat. A hatóság közleményében kijelentette: jóhiszeműen jár el, és arra törekszik, hogy megvédje a Teslába dolgozni járó több ezer alkalmazott egészségét, és igyekszik mihamarabb megállapodásra jutni a céggel. 

Az állam kormányzója, Gavin Newsom csütörtökön adta ki azokat az új irányelveket, amelyek szerint a gyártással foglalkozó kaliforniai cégek újraindíthatják tevékenységüket, ugyanakkor lehetővé tette a helyi egészségügyi hatóságoknak, hogy  szigorúbb intézkedéseket vezessenek be, ha szükségesnek látják a korlátozások fenntartását. A Tesla szombaton pert indított Alameda megye ellen. 

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: