Felépült a COVID-ból a középiskolai tanár, 840 ezer dolláros kórházi számlát kapott

2020.05.31. · koronavírus

Várhatóan összesen másfél millió dollárra (468 millió forintra) rúgnak majd annak a coloradói házaspárnak a kórházi költségei, amelynek mindkét tagja megfertőződött a koronavírussal, majd sikeresen felépült a betegségből.

A férfi, Robert Dennis középiskolai tanár, akit két hétig kezeltek a Denverhez közeli Lone Tree kórházának intenzív osztályán, már kézhez is kapta az első számlát, amelyen egészen pontosan 840 386 dollár és 94 cent kórházi kezelési költség szerepel, ami nagyjából 260 millió forintnak felel meg.

Ehhez jön még a gyógyszerek költsége, ami a számla szerint 219 058 dollár és 60 cent, azaz kb. 68 millió forint. A számla ugyanakkor nem tartalmazza az egy denveri kórházban végzett rehabilitáció és Dennis szintén megfertőződött felesége, Suzanne költségeit (ő nem szorult kórházi kezelésre, csak az ambulanciára járt be), amelyekkel együtt valószínűleg kijön majd a másfél millió dolláros összeg.

Szerencsére a Robertnek és Suzanne-nek is van egészségbiztosítása, ami várhatóan fedezi majd a költségeket, de a házaspárnak, ahogy azt a Denver7 televíziós csatornának elmondták, így is elállt a lélegzete a számok láttán. A helyi biztosítófelügyelet szerint ha az illetékes biztosító a hatáskörükbe tartozik, Colorado vészhelyzetre vonatkozó rendeleteinek értelmében a házaspár mentességet élvez a fizetés alól.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás

link Forrás