Indul a nyolcadik tiszai PET Kupa

2020.07.29. · majom

A VIII. Tiszai PET Kupa augusztus 1-én kezdődik Tuzséron az újrahasznosított anyagokból készülő hajók megépítésével, majd a mezőny augusztus 3-án 11 órakor a Záhonyi híd mellől rajtol. Az eredményhirdetést augusztus 8-án este a rakamazi Tisza Camping és Kalandparkban rendezik meg a szervezők.

A Felső-Tiszai verseny a PET Kupa összes rendezvénye közül a leghosszabb. Az indulóknak a TrashOut hulladéktérképező mobil applikáció mutatja a téli időszakban feltérképezett szemétszigeteket. A korábban és a verseny során regisztrált, majd megtisztított hulladéklelőhelyeket a Trashoutba felvitt adatok alapján a közelmúltban létrehozott, online Tiszta Tisza Térképen lehet követni.

Az összeszedett hulladékok körforgásban tartását az esemény szakmai partnere, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége koordinálja. A hulladékot a PET Kupa önkéntesei átválogatják és tömörítik, majd a még hasznosítható anyagok a helyi hulladékkezelő, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nkft. segítségével a hulladékfeldolgozókhoz kerülnek.

photo_camera Fotó: Tiszai Pet Kupa

A PET Kupa stábja és az őket segítő szakmai partnerek folyamatosan fejlesztik megoldásaikat, hogy az összegyűjtött hulladék a vízhez és a Tiszához köthető termékeken keresztül legyen jó példája az olyan értékteremtő hulladékgazdálkodásnak, mint a közelmúltban átadott Lebegő Kikötők és az újrahasznosított műanyag deszkákból épített Tiszai Plasztik Ladik.

Az alábbi videóban a Lebegő Kikötők gyártási története látható:

link Forrás

(Via PET Kupa)

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás