Prinz Gyula: A járványról transzparens és hiteles információkat kell adni az embereknek

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A Qubit ősszel elstartolt podcastjában tudósokkal, kutatókkal, a tudomány ismert és ismeretlen hőseivel beszélgetünk, a megszokottnál is alaposabban, nyitottabban és persze sokkal személyesebben. A korábbi adásokban Kálmán László nyelvészt és Pálinkás József atomfizikust faggattuk. Legújabb vendégünk a járványos betegségek hazai gyógyításának egyik legnagyobb tapasztalatú orvosa.

A harmadik epizódban Prinz Gyula belgyógyászt, infektológust, a Szent László Kórház Infektológiai Osztályának ex-főorvosát hallhatjátok. Mitől és mióta van válságban a magyar járványtan, a hazai infektológiai képzés? Vajon kikéri-e még a kormányzat az Egészségügyi Szakmai Kollégium véleményét, megfogadja-e az orvosok tanácsait? Hol kezelik jól a járványt? Mi lesz azokkal a fertőzésekkel, amikre a Covid miatt most senki sem figyel? Hogyan lehet a fiatal orvosokat inspirálni?

Beszélgetésünket hallgasd alábbi csatornáinkon:Az epizód elérhető Spotify-onGoogle Podcasts-onApple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!