Prinz Gyula: A járványról transzparens és hiteles információkat kell adni az embereknek

2020.12.06. · podcast

A Qubit ősszel elstartolt podcastjában tudósokkal, kutatókkal, a tudomány ismert és ismeretlen hőseivel beszélgetünk, a megszokottnál is alaposabban, nyitottabban és persze sokkal személyesebben. A korábbi adásokban Kálmán László nyelvészt és Pálinkás József atomfizikust faggattuk. Legújabb vendégünk a járványos betegségek hazai gyógyításának egyik legnagyobb tapasztalatú orvosa.

A harmadik epizódban Prinz Gyula belgyógyászt, infektológust, a Szent László Kórház Infektológiai Osztályának ex-főorvosát hallhatjátok. Mitől és mióta van válságban a magyar járványtan, a hazai infektológiai képzés? Vajon kikéri-e még a kormányzat az Egészségügyi Szakmai Kollégium véleményét, megfogadja-e az orvosok tanácsait? Hol kezelik jól a járványt? Mi lesz azokkal a fertőzésekkel, amikre a Covid miatt most senki sem figyel? Hogyan lehet a fiatal orvosokat inspirálni?

Beszélgetésünket hallgasd alábbi csatornáinkon:Az epizód elérhető Spotify-on, Google Podcasts-on, Apple Podcasts-on, sőt RSS-ben és egyre több csatornán, iratkozz fel!