Téridő-módosító fegyverekkel és UFO-szerű járművekkel is kísérletezett az amerikai haditengerészet a Trump-érában

2021.01.28. · TECH

Az amerikai védelmi minisztérium 2017 és 2019 között közel félmillió (466 810) dollárt költött arra a kutatási projektre, amelytől azt remélték, hogy a fizikai törvényeket meghazudtoló katonai repülőgépek megvalósításához járulhat hozzá. A War Zone című lap által közérdekű adatigénylés útján megszerzett dokumentumok szerint a kutatást egy rejtélyes feltaláló, az amerikai haditengerészet alkalmazásában álló Salvatore Cezar Pais vezette, aki korábban a NASA-nak is dolgozott.

A három éven át tartó kutatás során az úgynevezett Pais-hatást vizsgálták, és többek között egy repülésre és víz alatti közlekedésre is alkalmas hibrid, UFO-szerű járművet akartak létrehozni, amit így jellemez a War Zone:

„Minden anyag energiát tartalmaz kvantumszinten. A hibrid jármű elméletben képes egy saját, sűrű és polarizált energiamezőt alkotni, így kvantumvákuumot hoz létre maga körül, ami lehetővé teszi, hogy taszítson minden útjába akadó levegő- vagy vízmolekulát. A járműre így nem hatnak az aerodinamikai vagy hidrodinamikai erők.”

A haditengerészet azt igyekezett vizsgálni, hogy Pais elméletét meg lehet-e valósítani. A dokumentumok szerint az esetleges sikeres kísérletek azt jelentették volna, hogy a katonai járművek meghajtását új generációs technológiával lehetett volna megvalósítani, így az USA „megnyerheti a jövőt, és fölénybe kerül a csatatéren.”

A To the Stars Academy konceptrajza a hibrid járműről
photo_camera A To the Stars Academy konceptrajza a hibrid járműről Forrás: To the Stars Academy

A műszaki rajzokkal, fotókkal és az elvégzett kísérletek leírásával tarkított dokumentumok arról is írnak, hogy Pais elméletét akár téridő-módosító fegyverekben is fel lehetne használni, amihez képest „egy hidrogénbomba olyan lenne, mint egy petárda.” Bár az iratokból nem teljesen derül ki, hogy pontosan mire gondolhattak téridő-módosítás alatt, ennyi elég ahhoz, hogy a sztereotipikus őrült tudósként gondoljunk az amerikai tudományos kísérletek mögött álló Paisra.

A haditengerészet technológiai vezetője szerint az ilyen kutatásokra azért van szükség, mert az USA és Kína között gyakorlatilag hidegháború zajlik a kísérleti technológiák terén, és a War Zone által közzétett levelezésekből az is kiderül, hogy – legalábbis az amerikai tisztek szerint – Kína már korábban kutatni kezdte az UFO-szerű hibrid járművek megvalósíthatóságát, és rengeteg pénzt is ölnek a kutatásokba.

Az iratokban megemlítik, hogy a tárgyalt kísérleti technológiák kutatását más ügynökségek alatt kell folytatni, legyen az a légierő kutatóközpontja vagy a NASA – hogy ez megtörtént-e, azt egyelőre még a minden lehetséges dokumentumot kikérő War Zone sem tudja.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás