Jövőre jönnek a játékok a Netflixre

2021.07.15. · TECH

A filmek és a sorozatok után 2021-től játékok is elérhetők lesznek a Netflixen, értesült a Bloomberg. Egyelőre nem tudni, hogy a cég saját játékok fejlesztésébe kezd, vagy más cégek által forgalmazott játékokat tesz elérhetővé a platformon, mint ahogy az sem világos, hogy streamelni lehet-e majd a játékokat, vagy le kell őket tölteni, és ha igen, milyen eszközzel lesz kompatibilis a szolgáltatás. A Bloomberg szerint a játékokért nem kell majd a mostani előfizetési díjaknál többet fizetni.

A saját fejlesztésre utal, hogy a Netflix felvette a videojátékipar egyik jól ismert szereplőjét, Mike Verdut, és ki is nevezte az újonnan létrehozott játékfejlesztési részleg élére. Verdu korábban az Electronic Artsnál felügyelte a különböző mobiljátékok, köztük a SimCity és a Plants vs. Zombies 2 működtetéséért felelős stúdiókat, aztán a Facebooknál szervezte az Oculus VR-ra fejlesztett játékok készítését és terjesztését (a 2012-ben alapított Oculust két évvel később vette meg a Facebook 2,3 milliárd dollárért).

A Kotaku szerint a lépés arra utal, hogy a Netflix olyan médiavállalat, amely nemcsak az Amazon Prime-mal és a Disney Plusszal versenyez, hanem bárkivel, aki a nappaliban álló televízión lejátszott tartalmat igyekszik értékesíteni. A cég megirigyelhette a Microsoft havi előfizetéses szolgáltatása, az Xbox Game Pass növekvő sikerét, de vigyáznia kell, mert a hasonló kísérletek során olyan nagyságok is megégették már magukat, mint az Amazon és a Google, írja a Kotaku.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás