2022 végére csúszik a Virgin Galactic első járatának indítása

A vártnál később kelhetnek útra a Virgin Galactic űripari magáncég első űrturistái – írja az Engadget. Csütörtökön a vállalat azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy az első kereskedelmi célú űrjáratukat csak 2022 utolsó üzleti negyedévében indítják, holott korábban még a harmadik negyedévre tippelték az indulás időpontját.

Mivel több idejük maradt az indulásig, az így nyert néhány hónapot a Virgin Galactic az utasszállító repülő, illetve az azt a világűrbe juttató űreszköz felújítására szánja; a vállalat jelentése szerint a folyamat 8-10 hónapig is eltarthat. A döntés eredményeként a cég következő járata, a Unity 23 legkorábban 2022 közepén indulhatna.

„A fejlesztési periódusunk újratervezése és a Unity 23-as járat indítása miatt továbbra is kiemelt figyelmet szentelünk a biztonság kérdésének. Ez a leghatékonyabb módja a kereskedelmi szolgáltatás beindításának; vállalkozásunk és ügyfeleink számára is ez a leginkább megfelelő megközelítés.”

írta a közleményben Michael Colglazier, a Virgin Galactic vezérigazgatója.

Az Engadget szerint a késésnek nincs köze a közelmúltban indított vizsgálathoz, amit az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság, az FAA rendelt el a Unity 22, a Virgin Galactic-alapító Richard Bransont az űrbe juttató csillaghajó repülése kapcsán. A hatóság megadta az engedélyt a jövőbeli űrrepülésekre – feltéve, hogy a Virgin Galactic hajói megfelelnek az ehhez szükséges szigorú előírásoknak.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás