Magyar ezüst- és bronzérem a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

2022.08.15. · tudomány

88 ország 349 diákja mérte össze tudását az idén Indonéziában megrendezett Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI). A négyfős magyar csapat két tagja a helyszínen, két tagja pedig az ELTE Informatikai Karának budapesti laborjából kapcsolódott be a versenybe.

A Neumann Társaság közleménye szerint az egyhetes versenyen az összesített pontszámok alapján Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója ezüst-, Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója bronzérmet nyert.

A zsűri a másik két csapattag Németh Márton és Máté Lőrinc teljesítményét kiemelt dicsérettel (honorable mention) ismerte el. Mindkettőjük a fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium diákja.

Molnár István Ádám és Czanik Pál
photo_camera Molnár István Ádám és Czanik Pál Fotó: Neumann Társaság
Horváth Gyula csapatvezető, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztály alelnöke, Németh Márton, Máté Lőrinc és Horváth Győző csapatvezető-helyettes Indonéziában
photo_camera Horváth Gyula csapatvezető, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztály alelnöke, Németh Márton, Máté Lőrinc és Horváth Győző csapatvezető-helyettes Indonéziában Fotó: Neumann Társaság

A 2023-ban Magyarország rendezi a versenyt. A szervezők 92 ország több, mint 400 középiskolását várják Szegedre.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás