Még mindig semmit nem tudni arról, hogy ki lesz a következő James Bond

2022.08.26. · majom

A Warner ugyan 2037-ig hosszabbított a James Bond franchise-zal, de még mindig nem tudni, ki lesz a filmtörténet hetedik színésze, aki az MI6 007-es ügynökét játssza. Bár az utolsó filmben már nő kapta a visszavonult Bond ölésre jogosító duplanulla-hetes számát, de a sorozatot gyártó EON produkciós iroda feje, Barbara Broccoli kizárta, hogy nő legyen az új James Bond.

Az első Bond a testépítő Sean Connery volt, és az első film még hagyományos felépítésű akció-kalandfilm volt. Kezdődött a főcímmel, bemutatkozott Bond, kártyázott, ivott, nőket szédített, felkutatta, majd legyőzte az örök ellenségének bizonyult SPECTRE első főnökét, Dr. Julius No-t.

photo_camera Grafika: Tóth Róbert Jónás

Hatvan évvel később már a hatodik színész, a baltaarcú Daniel Craig játszotta utoljára a brit ügynököt. A huszonötödik Bond film huszonegyedik századi akciófilm, flashback-kel indul, némi üldözés és lövöldözés után súlyos titkok derülnek ki a szeretett nőről, hogy aztán még több lövöldözés és egy még nagyobb szerelmi csavar után végleg és visszavonhatatlanul elbúcsúzzon Craig a 007-es szerepétől.

photo_camera Grafika: Tóth Róbert Jónás

Azóta a brit színészelit legjava bejelentkezett a szerepre: Idris Elba, Harry Cavill, Tom Hardy, Tom Hiddleston, Sam Heughan, Rege-Jean Page; de a legkevesebbet a rajzfilmügynök Archert is ihlető Henry Superman Cavillre fizetnének a fogadóírodák, így ő tűnik most befutónak a szerepre. Az U.N.C.L.E embere így talán megküzdhet majd a SPECTRE legújabb főgonoszával.

Mindesetre még biztosan éveket kell várni a hetedik színészre és a huszonhatodik filmre, mert ahogy a Minden vagy Semmit produkciós iroda vezetője mondta: „Újra feltaláljuk Bondot.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:

link Forrás