Zuckerberg visszavág: a Meta a héten elindítja saját Twitter-riválisát

2023.07.04. · TECH

A Meta lecsapta a magas labdát. Mióta Elon Musk felvásárolta a Twittert, a rövid szöveges posztok és a végeláthatatlan threadek kedvelőinek egyre inkább meggyűlik a bajuk a platformmal, de a felhasználók Nagy Exodusát idáig megakadályozta, hogy nincs igazi nagy, brandben is felismerhető riválisa a Twitternek. Színre lép Mark Zuckerberg.

Feltűnt az Apple App Store-jában egy Threads nevű alkalmazás, a Meta fejlesztésében, és a képek alapján az Instagrammal összekapcsolva. Az App Store szerint július 6-ától, vagyis csütörtöktől lehet letölteni az alkalmazást iPhone-ra, de egy előzetes változat már a Google Play Store-ban is megjelent.

A „szövegalapú társalgási app”-ként leírt Threads a képek szerint teljesen a Twitterre hajaz: az Instagram-fiókkal való bejelentkezés után rövid posztokat lehet közzétenni, és követni a kommentfolyamot.

(Instagram) Threads
photo_camera (Instagram) Threads Fotó: Meta

A hivatalos leírás így szól:

„A Threads az a hely, ahol a közösségek összegyűlnek, hogy megbeszéljenek mindent az aktuális ügyektől a jövő trendjeiig. Bármi is érdekel, követheted és közvetlenül elérheted kedvenc tartalomkészítőidet és más, hasonló érdeklődésű embereket – vagy kiépítheted saját hűséges követőbázisodat, akikkel megoszthatod ötleteidet, véleményedet és kreativitásodat.”

A Verge szerint a Meta egy júniusi mítingjén elhangzott, hogy a céget az utóbbi időben megkeresték „olyan tartalomkészítők és közszereplők, akik érdekeltek lennének egy olyan platformban, amit ép ésszel irányítanak”, finoman utalva Elon Musk vezetési stílusára. A Twitternél uralkodó káoszt jól mutatja, hogy múlt héten két átmeneti korlátozást is szükséges volt bevetni, hogy ne álljon le a működése.

Így még nagyobb lehet a tétje annak a – máig hihetetlen – szervezés alatt álló ketrecharcnak, amely Musk és Zuckerberg között zajlik majd, vadabb ötletek szerint akár a Colosseumban. Elon Musk természetesen már reagált is a hírekre, pontosabban azokra a posztokra, amelyek kiemelték, mennyi adatot tárol majd a Threads a felhasználóiról. A legutóbbiban oda is szúrt egyet a Metának: „Még jó, hogy annyira ép ésszel irányítják [a céget].”

link Forrás

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás