WWF: a magyar fiatalok körében csökkent a környezettudatosság

2023.08.01. · tudomány

„A fiatal felnőtt generáció a klímaváltozás és természetpusztítás
elleni küzdelem élharcosai közé tartozik, ám a WWF Magyarország reprezentatív felmérése szerint az előző évekhez képest ez a tendencia jelentősen romlott” – olvasható a természetvédelmi szervezet keddi közleményében.

A 18-59 éves magyarországi internethasználókra reprezentatív júniusi felmérés szerint a fiatal felnőttek hozzáállása negatívan változott az előző évekhez képest. A WWF Magyarország szerint ugyan „a lakosság 59 százalékát valódi környezettudatosság jellemzi”, a 30 év alattiak ebben a csoportban azonban jóval kevesebben vannak, mint három évvel ezelőtt.

„A lakosság további 20 százalékát teszik ki a »pszeudo-környezettudatosak«, akik számára csupán látszatintézkedések erejéig érdekes a környezet- és természetvédelem, de valójában sem tájékozottságban, sem fogyasztásukban nem mutatnak valódi környezettudatosságot. A fennmaradó 20 százalékot az ökoszkeptikusok alkotják, akiket hidegen hagy a környezet- és természetvédelem ügye, a 30 év alattiak éppen ebben a csoportban jelennek meg a legnagyobb arányban”.

photo_camera Grafika: Dóra Gilányi/ WWF

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás