Kínából Amerikába tartanak a mesterséges intelligenciával felszerelt szexrobotok

2018.07.26. · TECH

Mesterséges intelligenciával működő szexbabákat vezetett be a piacra 2016 végén az egyik legnagyobb kínai szexbábugyártó, a kuangtungi székhelyű WMDOLL, amely a kínai piac 20 százalékát tudhatja magáénak.

Kína, amelyet vezetői a mesterséges intelligencia fellegvárává akarnak varázsolni, az élet egyéb területein is – különösképpen a rend és a fegyelem fenntartásában – előszeretettel alkalmazza a legmodernebb gépi tanulási és egyéb haladó technológiákat.

Az intelligens szexbabákhoz tartozó marketingszöveg szerint a gyártók a Kínából hiányzó nőket is pótolni kívánják a beszélgetésre, zenélésre, sőt a mosogatógép bekapcsolására is képes robotokkal.
photo_camera Az intelligens szexbabákhoz tartozó marketingszöveg szerint a gyártók a Kínából hiányzó nőket is pótolni kívánják a beszélgetésre, zenélésre, sőt a mosogatógép bekapcsolására is képes robotokkal. Fotó: FRED DUFOUR/AFP

Ami a szexbizniszt illeti: Kínában 1993-ban nyílt az első szexshop, ma több mint 200 ezer található belőlük az országban. Az online szexjátékpiac online forgalma ma 2,9 milliárd dollárt tesz ki, 2020-ra ez 9,1 milliárdra nő a várakozások szerint.

Egy appon keresztül napi 45 dollárért lehetett szexbabát bérelni Kínában tavaly szeptemberben, de a Touch nevű szolgáltatást 4 nap alatt leállították, miután a hatóságok az app „káros társadalmi hatására” hivatkozva eljárást indítottak és megbírságolták.
photo_camera Egy appon keresztül napi 45 dollárért lehetett szexbabát bérelni Kínában tavaly szeptemberben, de a Touch nevű szolgáltatást 4 nap alatt leállították, miután a hatóságok az app „káros társadalmi hatására” hivatkozva eljárást indítottak és bírságot szabtak ki. Fotó: Mi duke/Imaginechina

A gépi intelligenciával felruházott szexrobotok képesek egyszerű párbeszédre, valamint szemük, karjaik és törzsük mozgatására. A vevők személyre szabhatják robotnőiket, beállíthatják a kívánt magasságot, frizurát és szemszínt is az egyéb testi tényezők mellett. (A Reuters képriportban mutatta be, hogy zajlik a munka a WMDOLL gyárában, az AFP egy másik kínai szexbabagyárban fotózott, a cikkben látható képek onnan származnak.)

A Vice korábban forgatott a WMDOLL egyik gyárában, és bemutatta egy mesterséges intelligenciával felruházott szexrobot működését is:

link Forrás

A szexbabák mesterséges intelligenciája azért még nem túl magas szintű: kérdésekre válaszolnak, de a hosszabb beszélgetések kifognak rajtuk. Szókincsüket a robotok a kínai techóriás, a Baidu által működtetett adatbázisból nyerik.

A cég termékigazgatója szerint a fejlesztések azért akadoznak, mert a szakemberek nem szívesen feccölnek energiát a felnőtt-termékek tehnológiai tökéletesítésébe. „Persze nem várjuk el, hogy az AI babáink annyira emberszerűek legyenek, elvégre csak felnőtt-terméket gyártunk. De további technológiai fejlesztésekre készülünk például a végtagok életszerűbb működése érdekében” – tette hozzá Liu Ting.

Mérnök próbálja rá a csontvázra a szexrobot arcát.
photo_camera Mérnök próbálja rá a csontvázra a szexrobot arcát. Fotó: FRED DUFOUR/AFP

A cég évente húszezer szexbabát ad el, a mesterséges intelligenciával felszerelt, jóval drágább modellből eddig több mint 20 darab kelt el. A szexrobotok ára 10 és 50 ezer jüan (400 ezer és kétmillió forint) között van. A cég reméli, hogy az AI babák előbb-utóbb betörnek a tengerentúli piacokra, elsősorban is az Egyesült Államokba. Értékesített szexbabáik 80 százaléka exportra megy, és a tengerentúli szállításaik fele Amerikába irányul.

Ezek nem szexrobotok, csak szexbábuk tartozékai.
photo_camera Ezek nem szexrobotok, csak szexbábuk tartozékai. Fotó: FRED DUFOUR/AFP

A szexbabáknak van csontvázuk (több mint 160 darabból áll), izmaik és bőrük. A BBC videóján az is látható, milyen szem- és arcmozgásra képes egy mesterséges intelligenciával felszerelt szexbábu, illetve az is, milyen választ ad egy szexbábu arra a kérdésre, hogy kicsoda Donald Trump. Nem túl életszerűt, elkezdi felmondani az amerikai elnök életrajzát.

A képek az EXDOLL nevű cég daliani gyárában készültek.
photo_camera A képek az EXDOLL nevű cég daliani gyárában készültek. Fotó: FRED DUFOUR/AFP

Ahogy a riportban megszólaltatott mérnök elmondja, most azon dolgoznak, hogy kombinálják a válaszadásra, illetve az arcmozgásra képes szexbabák technológiáját, hogy fejlettebb szexrobotot kapjanak.

link Forrás
link Forrás