Lezárult a Qubit 2019-es esszéversenye, íme a győztesek!

Örömmel jelentjük – mit ad Isten, épp az idei irodalmi Nobel-dupladíj kihirdetésének reggelén –, hogy lezárult a Qubit 2019-es esszéversenye, amelynek témája a 22. századi ember volt.

Amikor augusztus végén meghirdettük a versenyt, arra kértünk titeket, hogy gondoljátok végig és öntsétek szavakba, vajon hogyan fog kinézni a következő évszázad embere: miként változnak meg a legalapvetőbb biológiai tulajdonságaink a következő 100 évben, ki mit változtatna a saját testén, és milyen hatással lehet ez a környezetére?

Az elképesztően sok, 2^6-1 beérkezett pályaműből a Qubiten rendszeresen publikáló sztárszerzőkből álló zsűri – Dragomán György író, Kabos Eszter közgazdász és Varga Máté genetikus – választotta ki a három legjobbat. Íme:

Győztesek

A zsűri Masszi Bálint írását találta a legjobbnak, nyereménye egy DNS-elemzés, a nyertes írást pedig változtatás nélkül közöljük, itt olvasható.

Az ifjúsági kategóriában is érkeztek pályaművek, ebből a mezőnyből Polgári Fiona, a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium 9/a-s diákjának nagyszerű munkája emelkedett ki. Az ifjú szerző könyvjutalmat kap.

További helyezések

A második legjobb írás szerzője Sándor András, a harmadik legjobbat pedig Klégerné Tóth Erika küldte. Az ő esszéiket is megjelentetjük az elkövetkező hetekben.

Kiemelt említést érdemel még Szórádi Gyöngyi és Asbóth Márton munkája.

A nyerteseknek szívből gratulálunk, egyúttal minden kedves esszéversenyzőnek köszönjük a zseniális írásokat!

A zsűri és a szerkesztőség