A német kormány brutálisan megtámogatja az elektromos autózást

2019.11.06. · gazdaság

Az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek elfogadásának felgyorsítását segítő kormányzati intézkedéscsomag szerint Németország 2020-tól jelentősen emelheti az elektromos autók vásárlói számára biztosított támogatások mértékét – értesült a Reuters. 

A hírügynökség birtokába jutott dokumentum szerint a hozzájárulás mértéke 3000 euróról 4500 euróra, 40 ezer eurónál drágább elektromos gépjárműveknél pedig 5000 euróra emelkedhet. 

A Reuters szerint az Angela Merkel vezette kormány tervei szerint a fentieknek köszönhetően 2030-ra 10 millió elektromos jármű közlekedhet a német utakon behozva ezzel az ország e-mobilitás terén ma még fennálló késedelmét. 

Az intézkedéscsomag tervezete azután került a hírügynökség birtokába, hogy a német kancellár beszédet mondott a Volkswagen zwickaui üzemében, ahol elindult az autógyár új, a tervek szerint 2020-től 30 ezer euróért már megvásárolható ID.3-as elektromos modelljének gyártása. 

Angela Merkel Zwickauban november 4-én a Volkswagen elektromos autók gyártására átállított üzemében
photo_camera Angela Merkel Zwickauban november 4-én a Volkswagen elektromos autók gyártására átállított üzemében Fotó: JENS BUTTNER/dpa Picture-Alliance/AFP

A német állam annyira komolyan gondolja az elektromos autózásra történő átállást, hogy 2035-ig 3,5 milliárd eurót szán az 1 millió elektromos töltőállomásból álló hálózat kiépítésére.

Kapcsolódó korábbi cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás