Ész Ventura: Itt vannak 2019 legszerencsésebb és legnagyobb tudású győztesei

Kedves Ész Ventura-olvasók és megoldók! A Qubit idei első rendezvényén kisorsoltuk 2019 nyerteseit. Tavaly 32 feladványt tűztünk ki, és több mint 300 megoldást kaptunk. A legelső, a legkreatívabb és a legkitartóbb megoldók listája megtalálható a 2019-es Dicsőségfalon, ahonnan egyébként a feladványok megoldásait is elérhetitek. Díjakat támogatóink jóvoltából az alábbi kategóriákban osztottunk.

  • A legelső megoldók között kisorsoltunk egy díjat a megszerzett koponyáikkal arányos módon. A szerencsés nyertes Boros Péter lett, aki az év során kitűzött 32 feladványból 13 feladványra elsőként küldött jó megoldást. Nyereménye egy családi belépőjegy a Csodák Palotájába a CSOPA jóvoltából, továbbá egy Kwatro nevű társasjáték a Reflexshop felajánlásával.
  • A legkreatívabb hárombanános beküldők között kisorsoltunk egy díjat a hárombanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Tommy Singh lett, aki egy Cat Lady nevű társasjátékot nyert a Reflexshop jóvoltából és családi belépőt a Csodák Palotája felajánlásával.
  • A kétbanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat a kétbanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Boros Péter lett, akinek a nyereménye egy Imagine társasjáték a Reflexshop jóvoltából, továbbá B. A. Korgyemszkij: A Nyúl nem tanult matematikát című könyve a Typotex Kiadó felajánlásával.
  • Az egybanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat az egybanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Dönci lett, akinek a nyereménye egy Castle of Mind társasjáték a Fontanus Alapítvány jóvoltából és Raymond Smullyan: Alice rejtvényországban című könyve a Typotex Kiadó felajánlásával.
  • Az év legnehezebb feladványaira helyes megoldást beküldők között kisorsoltunk 1 díjat. A szerencsés nyertes itt is Boros Péter lett, de azért gratulálunk a másik két versenyzőnek is, akik ebben a kategóriában esélyesek voltak, ők Dévai Gergely és Tommy Singh. Boros Péter nyereménye egy Tilott Sziget nevű társasjáték a Reflexshop jóvoltából.
  • A 2019-ben a legtöbb helyes megoldást beküldő különdíjat is kap, ennek nyertese egyértelműen Boros Péter lett, aki az év összes feladványára helyes megoldást küldött. Hatalmas gratuláció neki! Nyereménye B. A. Korgyemszkij: Piruett körzővel című könyv a Typotex Kiadó felajánlásával.
  • A helyes megoldást beküldők között kisorsoltunk további 3 díjat koponyáktól és banánoktól függetlenül. A szerencsés nyertesek: Lengyel Máté, Schukkert Gábor, Poór Boldizsár, ők mindannyian családi belépőjegyet nyertek a Csodák Palotájába a CSOPA jóvoltából.

Az év során számos különdíjat is kiosztottunk:

Gratulálunk minden nyertesüknek. A nyeremények előzetes egyeztetés után a szerkesztőségben átvehetők. Reméljük, idén is olvassátok az Ész Venturát, csábítsatok be minél több érdeklődőt, iskolásokat és időseket egyaránt. És egy kis motiváció jövőre: aki legyőzi Boros Pétert bármelyik kategóriában, annak különdíjat ajánlunk fel. Sok sikert!