Animált grafikon mutatja, hogyan esnek el sorra az országok a koronavírus-járványban

2020.03.30. · tudomány

Az Egyesült Államok az utóbbi napokban szélsebesen vette át a járványban legérintettebb ország szerepét Kínától és Olaszországtól – már ha csak a COVID-19-fertőzések számát tekintik (és nem a fertőzöttek lakosságarányos számát).

Egymás után jelennek meg az animált grafikonok, amelyek országonként és idővonalon ábrázolják a fertőzöttek, illetve a koronavírus miatti halálesetek számát, készített egyet-egyet az MIT Technology Review is. Amit alább mutatunk, frissebb, szombatig mutatja az adatokat. 

Jól látható, hogy Kína sokáig a lista tetején áll, majd március elején Olaszország kezd nagyon gyorsan feljönni, az elmúlt napokban pedig az Egyesült Államok kúszik fel szélsebesen az esetszámok alapján összeállított rangsor élére. A halálozások száma alapján jelenleg még Olaszország és Spanyolország a legérintettebb, de az amerikai járványügyi szakértők 100-200 ezer koronavírus miatti halálesetre számítanak az USA-ban.

link Forrás

Az esetszámok alapján jelen pillanatban már egy kicsit más a sorrend: az Egyesült Államok, Olaszország és Spanyolország után Kína már csak a negyedik, majd Németország, Irán, Franciaország és az Egyesült Királyság következik. A kilencedik legnagyobb esetszámot Svájcban, a tizediket Belgiumban mérték, majd Hollandia és Törökország következik – Dél-Korea ma már nincs a 12 legérintettebb ország között.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás