Maradt még kérdésed a koronavírusról? Ez a kiadvány válaszol, és a rémhírektől is véd

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Szakszerűen, de közérthetően megfogalmazott, a COVID-19-járványról szóló online kiadványt szerkesztettek a önkéntes kutatók és orvosok.  A weboldal a SARS-CoV-2 terjedéséről, a vírus kiváltotta tünetekről, a fertőzéssel szembeni védekezésről, a fertőtlenítés mikéntjeiről, a tesztelésről, valamint a megbetegedettek kezeléséről és ápolásáról szól. 

A Koronavírus kisokos című, szabadon terjeszthető online kiadvány sorra veszi szinte az összes kérdést, ami egy laikus magyar állampolgárban felmerülhet a járványról, kezdve attól, hogy mit is jelent a levegőben terjedés, egészen odáig, hogy mire képesek a különféle tesztek.

A kisokos az összeesküvés-elméleteket is oszlatja, a SARS-CoV-2 mesterséges eredetének rémképéről legalábbis így fogalmaz:

„az összehasonlító genomikai adatok alapján egyértelműen természetes eredetű. A vírus egy állatról ugorhatott át az emberre. Szóval nem katonai megbízásra készítették, és nem is az ufók jöttek és dobták le ránk! Ne higgy el mindent, amit a közösségi médián látsz, vagy mindenféle furcsa oldalon van fenn, hivatkozások nélkül! Mindig ellenőrizd a hír valódiságát, mielőtt elküldöd ismerőseidnek! Ne terjessz álhíreket!”

A Kozák Eszter, Mokos Judit és Zámbó Boglárka biológusok által jegyzett és szerkesztett oldal orvosi témájú anyagainak szakmai lektora Somogyi Éva kardiológus, aneszteziológus és Várdi Katalin pulmonológus.

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: