Oroszország már a világ ötödik legfertőzöttebb országa

Nincsen túlélhető és fenntartható jövőnk tudomány nélkül, ahogy nekünk sincsen nélkületek. Támogasd a Qubit munkáját!

Az új koronavírus új esetek száma egy nap alatt 11231-el nőtt, így hivatalosan 177160-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Oroszországban május 7-re, ahol így már több a regisztrált eset, mint Németországban vagy Franciaországban. Oroszország jelenleg az ötödik legfertőzöttebb állam a világon – jelentette a Reuters.

A hivatalos statisztikák szerint az összes regisztrált fertőzés és haláleset több mint felét Moszkvából jelentették, így a főváros az oroszországi járvány epicentruma.

A Reuters beszámolt róla, hogy Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere szerint a tudományos alapú becslések azt mutatják, hogy az orosz fővárosban az esetek valódi száma körülbelül 300 ezer lehet, ami több mint háromszorosa a hivatalos adatnak.

Vörös tér, Moszkva, koronavírus, 2020. április 6.Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Szobjanyin, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese szerint az igazolt esetek száma azért növekszik ilyen tempóban, mert a hatóságok megduplázták a Moszkvában elvégzett tesztek mennyiségét. Oroszországban eddig hivatalosan több mint 4,8 millió tesztet hajtottak végre.

Ha tetszik, amit csinálunk, ha te is fontosnak tartod, hogy magyar nyelven legyen egy okos és közérthető lap, ami nem a politikai barikádok csatazajáról tudósít, hanem a ránk váró – bátran mondjuk ki, ez az év is megmutatta, mennyire nem túlzás ez – civilizációs kihívásokkal foglalkozik, ami fel meri tenni a jövőnkkel kapcsolatos igazi kérdéseket, és meg is mutatja a modern tudomány válaszait mindezekre, nos ha ez szerinted is olyan égetően fontos, ahogy mi gondoljuk: heroikus munkát végző hat újságíróval, sok tucatnyi kutatóval és csak egy egészen kicsi kiadóval a hátunk mögött, akkor támogasd a munkánkat rendszeresen – számít a segítséged!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: