Oroszország már a világ ötödik legfertőzöttebb országa

2020.05.08. · tudomány

Az új koronavírus új esetek száma egy nap alatt 11231-el nőtt, így hivatalosan 177160-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Oroszországban május 7-re, ahol így már több a regisztrált eset, mint Németországban vagy Franciaországban. Oroszország jelenleg az ötödik legfertőzöttebb állam a világon – jelentette a Reuters.

A hivatalos statisztikák szerint az összes regisztrált fertőzés és haláleset több mint felét Moszkvából jelentették, így a főváros az oroszországi járvány epicentruma.

A Reuters beszámolt róla, hogy Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere szerint a tudományos alapú becslések azt mutatják, hogy az orosz fővárosban az esetek valódi száma körülbelül 300 ezer lehet, ami több mint háromszorosa a hivatalos adatnak.

Vörös tér, Moszkva, koronavírus, 2020. április 6.
photo_camera Vörös tér, Moszkva, koronavírus, 2020. április 6. Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Szobjanyin, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese szerint az igazolt esetek száma azért növekszik ilyen tempóban, mert a hatóságok megduplázták a Moszkvában elvégzett tesztek mennyiségét. Oroszországban eddig hivatalosan több mint 4,8 millió tesztet hajtottak végre.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás