Oroszország már a világ ötödik legfertőzöttebb országa

Az új koronavírus új esetek száma egy nap alatt 11231-el nőtt, így hivatalosan 177160-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Oroszországban május 7-re, ahol így már több a regisztrált eset, mint Németországban vagy Franciaországban. Oroszország jelenleg az ötödik legfertőzöttebb állam a világon – jelentette a Reuters.

A hivatalos statisztikák szerint az összes regisztrált fertőzés és haláleset több mint felét Moszkvából jelentették, így a főváros az oroszországi járvány epicentruma.

A Reuters beszámolt róla, hogy Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere szerint a tudományos alapú becslések azt mutatják, hogy az orosz fővárosban az esetek valódi száma körülbelül 300 ezer lehet, ami több mint háromszorosa a hivatalos adatnak.

Vörös tér, Moszkva, koronavírus, 2020. április 6.Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Szobjanyin, Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségese szerint az igazolt esetek száma azért növekszik ilyen tempóban, mert a hatóságok megduplázták a Moszkvában elvégzett tesztek mennyiségét. Oroszországban eddig hivatalosan több mint 4,8 millió tesztet hajtottak végre.

A hírekről sok helyen tájékozódhatsz. A Qubit krízisben és békeidőben is arra törekszik, hogy az események mögött álló mélyebb összefüggéseket is megértsük – szigorúan a modern tudomány szemszögéből, több mint 100 tudós-szerzőnk és szakértő újságíróink révén. Ez nekünk sokba kerül, de reméljük, nektek is sokat ér.
Támogasd a Qubit fennmaradását!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: