The Curve Crusher – valóságos kultusza lett Új-Zéland járványügyi hősének

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Április 19-e óta csak egy számjegyű bővülését mérik az új koronavírusos eseteknek Új-Zélandon, így a miniszterelnök hivatalosan bejelentette, hogy egy időre megállították a COVID-19 közösségi terjedését. Ez annak köszönhető, hogy a szigetországban idejekorán bevezették a legszigorúbb utazási és közösségi korlátozásokat, kiegészítve mindezt kiterjedt teszteléssel és kontaktkutatással,  . 

A COVID-19-járvány elleni védekezés vezetője az első pillanattól a közegészségügyi specialistaként ismert Ashley Bloomfield volt Új-Zélandon. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szakértőjeként is dolgozó, precízen és hatékonyan kommunikáló 55 éves orvost a fősodorbeli média mellett a közösségi oldalak népe is gyorsan felkapta.

Vannak, akik Chuck Norrishoz hasonlítják, pontosabban az akcióhőst hasonlítják hozzá, mások pedig szuperhősként tisztelik. Egyes új-zélandi polgárok pedig már mozgalmat is indítottak azért, hogy Bloomfield legyen idén az országban az év embere.

A Bloomfield-kultusz legújabb fejleménye, hogy már kaphatók a járványügyi felelős arcképével díszített pólók és textil bevásárlótáskák is. „Tedd halhatatlanná Új-Zéland karanténhősét, és szerezz magadnak egy jó kis szatyrot” – biztatnak a textiltáskát kínáló oldalon. 

Bloomfield-szatyor

A szatyor megvásárlásával egy a családon belüli erőszak áldozatait segítő alapítványt támogatnak az új-zélandi tiszti főorvos rajongói, akik magukat csak „bloomer”-eknek nevezik. 

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: