The Curve Crusher – valóságos kultusza lett Új-Zéland járványügyi hősének

2020.05.08. · majom

Április 19-e óta csak egy számjegyű bővülését mérik az új koronavírusos eseteknek Új-Zélandon, így a miniszterelnök hivatalosan bejelentette, hogy egy időre megállították a COVID-19 közösségi terjedését. Ez annak köszönhető, hogy a szigetországban idejekorán bevezették a legszigorúbb utazási és közösségi korlátozásokat, kiegészítve mindezt kiterjedt teszteléssel és kontaktkutatással,  . 

A COVID-19-járvány elleni védekezés vezetője az első pillanattól a közegészségügyi specialistaként ismert Ashley Bloomfield volt Új-Zélandon. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szakértőjeként is dolgozó, precízen és hatékonyan kommunikáló 55 éves orvost a fősodorbeli média mellett a közösségi oldalak népe is gyorsan felkapta.

link Forrás

Vannak, akik Chuck Norrishoz hasonlítják, pontosabban az akcióhőst hasonlítják hozzá, mások pedig szuperhősként tisztelik. Egyes új-zélandi polgárok pedig már mozgalmat is indítottak azért, hogy Bloomfield legyen idén az országban az év embere.

link Forrás

A Bloomfield-kultusz legújabb fejleménye, hogy már kaphatók a járványügyi felelős arcképével díszített pólók és textil bevásárlótáskák is. „Tedd halhatatlanná Új-Zéland karanténhősét, és szerezz magadnak egy jó kis szatyrot” – biztatnak a textiltáskát kínáló oldalon. 

Bloomfield-szatyor
photo_camera Bloomfield-szatyor

A szatyor megvásárlásával egy a családon belüli erőszak áldozatait segítő alapítványt támogatnak az új-zélandi tiszti főorvos rajongói, akik magukat csak „bloomer”-eknek nevezik. 

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás