Putyin szóvivője kórházba került koronavírussal

2020.05.12. · majom

Oroszországban most robbant be igazán a koronavírus-járvány, a vírus jelenleg itt terjed a második leggyorsabban a világon (a leggyorsabban az Egyesült Államokban). A múlt hét óta mindennap legalább tízezer új esetet találnak az országban, a fertőzöttek összesített száma (több mint 232 ezer) már a harmadik legmagasabb a világon, de jó eséllyel nem sokára a második lesz. A hivatalos adatok szerint 2116 ember halt bele a COVID-19-be Oroszországban.

Keddi hírek szerint Vlagyimir Putyin elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov is megfertőződött, és kórházban ápolják. Állapotáról nem írt semmit a Ria Novosztyi. Az 52 éves Peszkov nem az első magas rangú tisztviselő Oroszországban, akiről hivatalosan is lehet tudni, hogy elkapta a vírust. Április közepén Putyin személyzeti főnöke, Szergej Kirijenko fertőződött meg, április végén pedig Mihail Misusztyin miniszterelnök vonult kórházba COVID-19-cel.

„Igen, beteg lettem, kezelnek” – erősítette meg Peszkov az Interfaxnak a hírt, de ő sem mondott semmit arról, hogy hogy van.

photo_camera Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

Azt sem tudni, hogy Peszkov kapcsolatba került-e Putyinnal az elmúlt hetekben, az elnök április óta Moszkva-környéki rezidenciáján van önkéntes karanténban, amióta egy kórházi látogatása után nem sokkal kiderült, hogy az őt fogadó orvos koronavírusos lett. Putyin a karantént csak a május 9-i győzelem napi ünnepségek kedvéért szakította félbe.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás