Naponta 100 milliárd üzenetet küldünk a WhatsAppon

2020.10.30. · TECH

Nagyjából 100 milliárd üzenetet továbbítunk naponta a WhatsAppon – jelentette be Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója a vállalat harmadik negyedéves üzleti eredményeit bemutató konferencián. Az összes mobil operációs rendszeren futtatható csevegőprogram tavaly szilveszterkor is hasonló eredményt produkált, de az újév mindig csúcsidőszak az üzenetküldésben. Zuckerberg bejelentése alapján mostanra a tavalyi csúcsidőszak lett a napi átlag.

A WhatsApp ezzel a teljesítményével rekordernek számít, méghozzá verhetetlennek tűnő rekordernek. A Facebook saját üzenetküldő alkalmazása, a Messenger (a 2016-os adatok szerint) napi 60 milliárd üzenetet továbbít. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója májusban arról beszélt, hogy az iMessage-et és a FaceTime-ot még sosem használták ennyien, de pontos számot nem említett. A több mint egymilliárd felhasználót tömörítő kínai WeChat sem tud ennyi napi üzenetet felmutatni.

A WhatsAppnak több mint kétmilliárd felhasználója van. Az alkalmazásnak Indiában van a legtöbb felhasználója, ahol még az anyacégnél, a Facebooknál is népszerűbb. A vállalat nem árulta el, hogy milyen irányban bővítenék tovább az alkalmazást, pedig 2018-ban még azt tervezték, hogy mobilfizetésre is használni fogják Brazíliában és Indiában.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás