A Pfizer már vizsgálja, hogy mi okozhatta a vakcinájával beoltott floridai orvos halálát

2021.01.13. · tudomány

A Pfizer Inc. szakértői és az Egyesült Államok szövetségi tisztviselői is vizsgálatot folytatnak annak az egészségügyi dolgozónak az ügyében, aki 16 nappal azután hunyt el, hogy beoltották a Pfizer-BioNTech vakcinájának első dózisával – írja a Bloomberg.

A Pfizer január 12-i (keddi) közleménye szerint eddig nem találtak bizonyítékokat, hogy az oltóanyag bármiféle módon is közre játszott volna a trombocitopénia néven ismert vérzékenységgel élő, 56 éves floridai szülész-nőgyógyász halálában.

A Pfizer szóvivője szerint sem a klinikai kísérletsorozat, sem a vakcina december 14-i engedélyezése utáni oltások dokumentációi nem utalnak ok-okozati összefüggésre. A Bloomberg idézi az amerikai a járványügyi központ (CDC) szóvivőjét is, aki közölte, hogy további információk birtokában értékelik majd a helyzetet.

Az orvos haláláról felesége számolt be egy január 6-i Facebook-postban, agyvérzésként megnevezve a halál okát.

A Pfizer-BioNTech vakcináját sürgősségi alkalmazásra engedélyezték az Egyesült Államokban december 14-én, az egészségügyi dolgozók és a tartós ápolásra gondozottakban lévők voltak az elsők, akiket beoltottak. A Bloomberg államonkénti összesítése és a CDC adatai szerint eddig 9,27 millió oltásra került sor az USA-ban.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

link Forrás
link Forrás
link Forrás