Joe Biden fogadta a legnagyobb technológiai cégek vezetőit a Fehér Házban

2021.08.26. · TECH

A legnagyobb technológiai vállalatok, köztük az Apple, a Google és a Microsoft is megígérték, hogy segítenek az országos kiberbiztonság fejlesztésében, miután Joe Biden amerikai elnök szerdán fogadta őket a Fehér Házban. Az elnök a legnagyobb hazai informatikai, energetikai és biztosítási cégek, valamint oktatási intézmények vezetőivel tartott megbeszélést.

A találkozón részt vevő cégek és intézmények közül mindenki felajánlotta, hogy segítséget nyújt a kiberbiztonság megőrzésében. A felajánlások vállalatonként és szervezetenként változtak. Egyesek dollármilliárdokat ígértek; mások az infrastruktúrájukat ajánlották fel; megint mások a szakértelmüket kínáltak fel a kibervédelmi törekvések támogatására.

Tim Cook (Apple), Arvind Krishna (IBM) és Sundar Pichai (Google) vezérigazgatók a Fehér Házban tartott megbeszélésen.
photo_camera Tim Cook (Apple), Arvind Krishna (IBM) és Sundar Pichai (Google) vezérigazgatók a Fehér Házban tartott megbeszélésen. Fotó: DREW ANGERER/Getty Images via AFP

A szerdai megbeszélésre azért került sor, mert az elmúlt időszakban több nagy horderejű támadást is indítottak amerikai létesítmények ellen. A támadók többek között olyan energetikai infrastruktúrákat céloztak, mint a Colonial Pipeline.

„A valóság az, hogy a kritikus infrastruktúrák java részét a magánszektor birtokolja és üzemelteti, így a szövetségi kormány nem képes rá, hogy egyedül birkózzon meg ezzel a nehézséggel.”

mondta Biden a szerdai találkozón.

És hogy ki mit ajánlott fel?

  • Az Apple vállalta, hogy „egyeztet a beszállítóival a többtényezős hitelesítés tömeges bevezetésének elősegítéséről”, és nagy hangsúlyt fektetnek az új biztonsági továbbképzésekre, és az incidensekre adott válaszok, illetve a sérülékenységek orvoslása terén is segítséget ígért.
  • Az Amazon azt tervezi, hogy ingyenesen kínál többlépcsős hitelesítési eszközöket minden Amazon Web Services fióktulajdonosnak, és a vállalat alkalmazottainak nyújtott, biztonsági tudatossággal kapcsolatos továbbképzéseit a nyilvánosság számára is elérhetővé teszi.
  • A Google közölte, hogy több mint tízmilliárd dollárt szánnak rá a következő öt évben, hogy megerősítsék az Egyesült Államok kiberbiztonsági törekvéseit, illetve a szoftveres beszállítói láncokat. Ezenfelül több mint százezer amerikai állampolgárnak ígértek adatelemzési és informatikai továbbképzést a vállalati Career Certificate programban.
  • A Microsoft is hasonló ígéreteket tett, de ők húszmilliárd dolláros befektetésben gondolkodnak a következő öt évben.
  • Az IBM bejelentette, hogy több mint százötvenezer embert képeznének ki kiberbiztonsági szakemberré három év alatt. Ehhez a hagyományosan fekete diákokat képző főiskolákat és egyetemeket választják partnerül, hogy ezzel is növeljék a munkaerő diverzifikációját.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás