Két magyar fotóst is kiemelt a zsűri a legviccesebb állatfotók versenyén

2021.11.17. · majom

Kihirdették a Comedy Wildlife Photography Awards 2021-es pályázatának díjazottjait. Bár a döntőbe került magyar fotók kategóriagyőzelmet és fődíjat nem hoztak, két magyar fényképet is kiemelt a zsűri a tíz legjobb, nem díjazott pályamű felsorolásában.

Marchaart Pál a Peekaboo (Kukucs) című fotójával nyerte el a zsűri tetszését, amelyen egy fa mögül kinéző medvebocs látható olyan helyzetben, mintha bújócskát játszana.

photo_camera Fotó: Marchaart Pál/The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Kránitz Roland pedig több nevezése közül végül az I got you (Elkaplak) című, játszadozó ürgéket ábrázoló képével jutott el a kiemelésig.

photo_camera Fotó: Kránitz Roland/The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

A fődíjat Ken Jensen Ouch! című fotójának ítélték, amely Kína déli tartományában, Jünnanban készült, és egy agresszív arckifejezésű rézuszmajmot ábrázol – bár az állat arcát és a vezetéken elhelyezkedő pozícióját tekintve inkább valamilyen fájdalmas élethelyzetet lehet leolvasni a képről.

photo_camera Fotó: Ken Jensen/The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

A „Lények a szárazföldön” kategória díjazottja Arthur Trevino, aki Nindzsa-prérikutya című fotóján örökítette meg egy fehérfejű rétisas meghiúsult akcióját a félelmetes (vagy legalábbis magát annak gondoló) rágcsálóval szemben.

photo_camera Fotó: Arthur Trevino/The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

John Speirs fotója a közönségdíj mellett a „Lények a levegőben” kategória díját is elvitte, pedig viszonylag hétköznapi jelenetet ábrázol: egy galambot, aminek az arcába fújt egy levelet a szél. A kép címe: I guess summer's over (Azt hiszem, vége a nyárnak).

photo_camera Fotó: John Speirs/The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

A vízi állatok kategóriájában a Time for School (Ideje iskolába menni) című fénykép nyert, amelyen egy kölykét a szájával hordozó vidra látható.

photo_camera Fotó: Chee Kee Teo/The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

A zsűri által kiemelt további képek közül még egyet megmutatunk: aki eddig megbízott a mosómedvékben, az alábbi képről megbizonyosodhat róla, hogy már rég összeesküvéseket szőnek, hogy világuralomra törjenek.

photo_camera Fotó: Jan Piecha/The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Az összes díjazott és kiemelt fotót a verseny hivatalos oldalán lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás