Ész Ventura: Íme a 2021-es pontverseny eredményei és a nyeremények

Kedves Ész Ventura-olvasók és megoldók!

Lezártuk a tavalyi pontversenyt, és kisorsoltuk a nyerteseket. Tavaly 31 feladványt tűztünk ki, amelyekre több mint 400 megoldást kaptunk. A legelső megoldók listája és a kreatív megoldásokért és a bónuszkérdésekért kiosztott banánok listája megtalálható a 2021-es Dicsőségfalon, ahonnan egyébként a feladványok már megjelent megoldásait is könnyedén el lehet érni.

Az Ész Ventura díjazását idén a Reflexshop, a Csodák Palotája, a Mystiqueroom, a Typotex Kiadó, a HVG Kiadó, és a Mensa HungarIQa támogatta felajánlásokkal. Díjakat fenti támogatóink jóvoltából a következő kategóriákban osztottunk.

  • A legelső megoldók között kisorsoltunk egy díjat a megszerzett koponyáikkal arányos módon. A szerencsés nyertes Dr. Vell lett, aki az év során legtöbbször küldött elsőként megoldást: 31 kitűzött feladványból 7-szer. Nyereménye egy MicroMacro Crime City társasjáték a Reflexshop felajánlásából.
  • A legelső megoldók között kiosztottunk egy különdíjat, amit szintén Dr. Vell vihet el, aki az év során a legtöbb nehéz (ötkoponyás) feladványra küldött elsőként helyes megoldást. Nyereménye egy szabadulójátékra beváltható ajándékkártya a Mystiqueroom felajánlásából, továbbá egy ingyenes IQ teszt írási lehetőség a Mensa HungarIQa jóvoltából.
  • A legkreatívabb hárombanános beküldők között kisorsoltunk egy díjat a hárombanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Bodonyi Ádám lett, akinek nyereményei az Új világok teremtése és A csúfolórigó nyomában című könyvek a Typotex Kiadó felajánlásából, továbbá a Terra Insecta és a Meghekkelt teremtés című könyvek a HVG Kiadó felajánlásából, és még egy ingyenes IQ teszt írási lehetőség a Mensa HungarIQa jóvoltából.
  • A kétbanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat a kétbanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes László Tamás lett, akinek nyereményei az Új világok teremtése és A csúfolórigó nyomában című könyvek a Typotex Kiadó felajánlásából, és egy ingyenes IQ teszt írási lehetőség a Mensa HungarIQa jóvoltából.
  • Az egybanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat az egybanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Lendvai Krisztián lett, akinek a nyereményei a Terra Insecta és a Meghekkelt teremtés című könyvek a HVG Kiadó felajánlásából.
  • Az év legnehezebb feladványaira helyes megoldást beküldők között is kisorsoltunk egy díjat. A szerencsés nyertes Bitman lett, akinek a nyereménye egy MicroMacro Crime City társasjáték a Reflexshop felajánlásából, továbbá egy CSOPA családi belépő a Csodák Palotája felajánlásával és egy ingyenes IQ teszt írási lehetőség a Mensa HungarIQa jóvoltából.
  • A 2021-ben a legtöbb helyes megoldást beküldő verenyző különdíjat is kap, ennek nyertese László Tamás lett, aki 17 feladványára küldött megoldást. Gratulálunk! Nyereménye három nyomozós kártyajáték a Sherlock sorozatból a Reflexshop felajánlásával.
  • A helyes megoldást beküldők között kisorsoltunk további 3 díjat koponyáktól és banánoktól függetlenül. A szerencsés nyertesek: Pfisztner Sára, Hidas Péter, Dömők Dávid, ők mindannyian CSOPA családi belépőt nyertek a Csodák Palotája jóvoltából.
  • Végezetül kisorsoltunk két különdíjat fiatal megoldóink között. Gefferth Soma, 7. osztályos tanuló CSOPA családi belépőt nyert a Csodák Palotája jóvoltából és A csúfolórigó nyomában című könyvet a Typotex Kiadó felajánlásából. Tóth Flóra, 9. osztályos tanuló pedig szabadulójátékra beváltható ajándékkártyát nyert a Mystiqueroom felajánlásából, és a Terra Insecta című könyvet a HVG Kiadó jóvoltából.

A sorosláshoz, ahogy korábban is, az ötöslottó sorsolását használtuk random generátorként, hogy a sorsolás ellenőrizhető legyen. Az idei 1. heti kettes találatok számát (93355) mint véletlen számot használtuk az egybanánosok és a legelső megoldók sorsolásához. A 2. heti kettes találatok számát (92100) használtuk a kétbanánosok sorsoláshoz. A 3. heti kettes találatok számát (74717) használtuk a hárombanánosok és a legnehezebb feladványokat megoldók sorsolásához. A levélsorsoláshoz újra használtuk mind a három ötöslottó-sorsolás által generált véletlen számot. A fenti véletlen számok a sorbarendezett megoldókból, megoldásokból ill. levelekből sorszámuk szerint választották ki a nyertest ciklikusan. A sorba rendezés minden esetben megfelelt a Dicsőségfalon megjelent sorrendnek, a levelek esetén pedig az időrendnek.

Az év során több különdíjat is kiosztottunk:

Gratulálunk minden nyertesüknek! Reméljük, idén is olvassátok az Ész Venturát, és kérünk titeket, hogy népszerűsítsétek a feladványokat minél szélesebb körben, diákok körében különösen, mert az idei évtől kezdve számukra külön kategóriában is osztunk majd ki díjakat.

A korábbi évek nyertesei

2020-as Dicsőségfal és eredményhirdetés
2019-es Dicsőségfal és eredményhirdetés
2018-as Dicsőségfal és eredményhirdetés
2017-es Dicsőségfal és eredményhirdetés

Támogatóink