Ész Ventura: Íme a 2020-as pontverseny eredményei és a nyereménysorsolás!

Kedves Ész Ventura-olvasók és megoldók!

Lezártuk a tavalyi pontversenyt, és kisorsoltuk a nyerteseket. Tavaly 35 feladványt tűztünk ki, amelyekre több mint 300 megoldást kaptunk. A legelső megoldók listája és a kreatív megoldásokért és a bónuszkérdésekért kiosztott banánok listája megtalálható a 2020-as Dicsőségfalon, ahonnan egyébként a feladványok már megjelent megoldásait is könnyedén el lehet érni.

Az Ész Ventura év végi díjazását idén a Reflexshop, a ComPaYa, a Csodák Palotája, a Typotex Kiadó és a Libri Kiadó támogatta felajánlásokkal. Díjakat fenti támogatóink jóvoltából a következő kategóriákban osztottunk.

 • A legelső megoldók között kisorsoltunk egy díjat a megszerzett koponyáikkal arányos módon. A szerencsés nyertes Dévai Gergely lett, aki az év során legtöbbször küldött elsőként megoldást: 35 kitűzött feladványból 7-szer. Nyereménye egy Pontsaláta nevű kártyajáték a Reflexshop felajánlásából.
 • A legelső megoldók között kiosztottunk egy különdíjat Tommy Singh-nek, aki az év során kitűzött két legnehezebb (ötkoponyás) feladványra is elsőként küldött helyes megoldást. Nyereménye egy Kutya Mancs Brancs logikai játék a Reflexshop felajánlásából.
 • A legkreatívabb hárombanános beküldők között kisorsoltunk egy díjat a hárombanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Kártyás Bálint lett, akinek a nyereménye egy Memorinth labirintusos memóriajáték a ComPaYa felajánlásából, továbbá A gondolkodás forradalma című könyv a Typotex Kiadó felajánlásából.
 • A kétbanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat a kétbanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Szetlik Péter lett, akinek a nyereménye egy Második esély társasjáték a ComPaYa felajánlásából, továbbá továbbá A gondolkodás forradalma című könyv a Typotex Kiadó felajánlásából.
 • Az egybanános kreatív megoldók között kisorsoltunk egy díjat az egybanános megoldásaik számával arányos módon. A szerencsés nyertes Jancsovics Imre Attila lett, akinek a nyereménye egy Memoarrr! társasjáték a ComPaYa felajánlásából, továbbá A gondolkodás forradalma című könyv a Typotex Kiadó felajánlásából.
 • Az év legnehezebb feladványaira helyes megoldást beküldők között is kisorsoltunk egy díjat. A szerencsés nyertes Sass Zoltán lett, aki a Libri Kiadó által felajánlott három kiváló ismeretterjesztő könyvet nyerte meg: A tudomány tudománya, Eszpresszó Arkhimédésszel és A jóslás algoritmusa.
 • A 2020-ban a legtöbb helyes megoldást beküldő különdíjat is kap, ennek nyertese ugyancsak Dévai Gergely lett, aki 29 feladványára helyes megoldást küldött. Gratulálunk! Nyereménye egy Sherlock nyomozós kártyajáték a Reflexshop felajánlásából, továbbá a Libri Kiadó jóvoltából két ismeretterjesztő könyv: A tudomány tudománya és A jóslás algoritmusa.
 • A helyes megoldást beküldők között kisorsoltunk további 3 díjat koponyáktól és banánoktól függetlenül. A szerencsés nyertesek: Dura-Kovács Balázs, László Tamás és Pozsonyi Gergő, ők mindannyian CSOPA családi belépőt nyertek a Csodák Palotája felajánlásával és A hölgy vagy a tigris? című feladványos könyvet a Typotex Kiadó felajánlásából.

A sorsolásokhoz a legutóbbi ötöslottó-sorsolások adatait használtuk. A 11. heti kettes találatok számát (68735) mint véletlen számot használtuk az egybanánosok és a legelső megoldók sorsolásához. A 10. heti kettes találatok számát (63381) használtuk a kétbanánosok sorsoláshoz. A 9. heti kettes találatok számát (101873) használtuk a hárombanánosok és a legnehezebb feladványokat megoldók sorsolásához. A levélsorsoláshoz újra használtuk mind a három ötöslottó-sorsolás által generált véletlen számot. A fenti véletlen számok a sorbarendezett megoldókból, megoldásokból ill. levelekből sorszámuk szerint választották ki a nyertest ciklikusan. A sorba rendezés minden esetben megfelelt a Dicsőségfalon megjelent sorrendnek, a levelek esetén pedig az időrendnek.

Az év során számos különdíjat is kiosztottunk:

 • Az tavalyi év első feladványának, azaz a 73. feladványnak a megoldói között a Fontanus Alapítvány jóvoltából egy Castle of Mind játékot sorsoltunk ki. A szerencsés nyertes Körmöczi Koppány lett, akinek a megoldását itt közöltük.
 • Az Indián Nyár nevű társasjáték elemeivel három feladványt adtunk fel: a 79., a 80. és a 81. feladványt. Akik valamelyikre küldtek jó megoldást, azok közül sorsoltuk ki Ágoston Krisztina olvasónkat, akinek a ComPaYa jóvoltából nyereménye a szóban forgó Indián Nyár lett.
 • A 82. feladvány helyes megfejtői között a Typotex Kiadó jóvoltából B. A. Korgyemszkij: Piruett körzővel c. könyvét sorsoltuk ki. Az egyetlen megoldó Dévai Gergely volt, így a könyvet ő nyerte.
 • A 90. feladvány első megoldója a Gémklub felajánlásából egy Panic Mansion ügyességi gyerekjátékot nyert. A szerencsés nyertes Bércesi Szabolcs.
 • A 98. feladvány helyes megfejtői között a Fabric csokoládé családi manufaktúra jóvoltából egy fennséges tábla csoki került kisorsolásra. A szerencsés nyertes Gyurkó György lett.
 • A jubileumi 100. feladvány helyes megfejtői között a Gémklub felajánlásából egy új kiadású Splendor társasjátékot sorsoltunk ki. A szerencsés nyertes Endrey Márk megoldónk lett.
 • A 103. feladvány helyes megfejtői között, azaz a prímsárkányt legyőző hősök között a Gémklub jóvoltából egy Huzzle Cast ördöglakatot sorsoltunk ki. A szerencsés nyertesünk Koppány Géza lett.
 • A 105. feladvány helyes megfejtői között a ComPaYa jóvoltából egy Brains: Bájital fejtörő játékot sorsoltunk ki. A szerencsés nyertesünk Szili Dóra lett.
 • Megoldatlan feladványainkra adtunk egy utolsó beküldési lehetőséget különdíjért, melynek a nyertese Balogh Gábor lett. Nyereménye egy Zangle gyorsasági kártyajáték a ComPaYa felajánlásából, Eszpresszó Arkhimédésszel című könyv a Libri Kiadó jóvoltából és CSOPA családi belépő.

Gratulálunk minden nyertesüknek. A nyereményeket a kijárási korlátozások feloldása után igyekszünk minél hamarabb eljuttatni a nyerteseknek. Reméljük, idén is olvassátok az Ész Venturát, csábítsatok be minél több érdeklődőt!

A korábbi évek nyertesei

2019-es Dicsőségfal és eredményhirdetés
2018-as Dicsőségfal és eredményhirdetés
2017-es Dicsőségfal és eredményhirdetés

Támogatóink