Elképesztően részletes fotó készült a Holdról

2022.08.25. · tudomány

Már a Qubiten is bemutattuk a kaliforniai asztrofotós, Andrew McCarthy (Instagramon: @cosmic_background) munkáit, és most ismét az ő egyik felvételén ámul a világ. Ezúttal közös vállalkozásba kezdett egy másik asztrofotóssal, a @cosmic.speck profilon elérhető Connor Matherne-nel, hogy több mint 200 ezer nagy felbontású fénykép elkészítésével és összeillesztésével megalkossák a Holdról készült legrészletesebb képüket.

Az így készült, 174 megapixeles kép a Hunt for Artemis címet kapta, a hétfőn útnak induló Artemis–1 misszió és az egyelőre legénység nélküli űrhajó kilövésével hivatalosan is elkezdődő Artemis-program tiszteletére.

photo_camera Fotó: Instagram / cosmic_background

Bár a színek furcsának tűnhetnek, a vöröses-kékes látvány a Holdat borító regolit ásványi összetételének megfelelő valódi árnyalatokat tükrözi, csakhogy az emberi szem nem elég érzékeny ahhoz, hogy így lássuk a Holdat.

A kép egyes kiemelt részletei között az eredeti Instagram-posztban lehet böngészni, míg A 174 megapixeles teljes képet 50 dollárért lehet letölteni McCarthy oldaláról.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás