Az év kérdése: bálnapénisz vagy cápamáj?

2022.10.19. · majom

A Tiktokon ütötték fel a fejüket azok a pár nap alatt virálissá vált videók, amelyekben az ausztrál észak-queenslandi tengerparton sétálók rábukkannak egy különleges állati maradványnak tűnő valamire.

link Forrás

A váratlanul partra sodródott állati testrésszel kapcsolatban nemcsak a lakosságnak vannak kérdései, egyelőre a kutatóknak sincs ötletük, hogy pontosan mi is lehet az. A legvalószínűbb talán az, hogy bálnapénisz, de lehetséges, hogy egy cápa májának maradványa, írja az ABC.

link Forrás

Vanessa Pirotta bálnakutató Tiktok-videóban reagált a felhasználók felvetésére, és leszögezte: ahhoz, hogy bármi konkrétumot mondjanak a maradványról, további adatokat kell gyűjteniük róla. Az a híresztelés viszont, hogy a közelben épp a párosodási időszak miatt tartózkodó hosszúszárnyú bálnák (Megaptera novaeangliae) konfliktusa eredményezett volna egy leharapott bálnapéniszt, mindenképpen cáfolható. Pirotta ugyanis elmondta, hogy ennek a fajnak egy darab éles foga sincsen, szilák találhatók a szájukban, amelyekkel apró halakat és krilleket fogyasztanak.

A rejtélyes testrész vizsgálata még tart, addig is folytatódnak a találgatások. Arra viszont több kutató is felhívta a figyelmet, hogy egyelőre semmilyen előzetes spekulációt nem érdemes készpénznek venni. Főleg nem azokat, amelyekben a Loch Ness-i szörny rejtélyére vezetik vissza a titokzatos állati maradvány eredetét.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás