Munkához lát a NASA 16 fős UFO-kutató csoportja

2022.10.24. · tudomány

A Pentagon több, mint egy éve hozta nyilvánosságra az elmúlt két évtized azonosítatlan repülő tárgy (UFO) helyett ma már azonosítatlan légköri jelenség (UAP) gyűjtőnéven emlegetett eseményekről szóló jelentését. Az amerikai űrügynökség, a NASA idén őszre ígérte annak a független kutatócsoportnak a felállítását, amely a dokumentumok részletesen tanulmányozása és további vizsgálatok után nyilvánosan elérhetővé tett tanulmányban összegzi az észleléseket és az azokból levonható következtetéseket.

A NASA október 21-én bejelentette, hogy a 16 fős kutatócsoport megkezdte 9 hónapra tervezett munkáját – írja a Futurism.

A David Spergel asztrofizikus vezetésével összeálló kutatócsoport tagja mások mellett Scott Kelly nyugalmazott űrhajós, aki négy különböző küldetés során 520 napot töltött Föld körüli pályán, továbbá egy tudományos újságíró, egy tengerbiológus, egy űrtechnológiai vállalat vezérigazgatója, továbbá a Szövetségi Légügyi Hivatal egyik vezetője is – írja a lap.

Scott Kelly mint gyümölcs-zsonglőr
photo_camera Scott Kelly mint gyümölcs-zsonglőr Fotó: NASA

A kutatócsoport feladata egy olyan tanulmány elkészítése, amelyben a kutatók meghatározzák, hogy milyen (civilektől, nonprofit szervezetektől, vállalatoktól vagy a kormánytól érkező) adatok léteznek, milyen egyéb megfigyelési módok lehetnek, és hogyan lehet az adatokat a legjobban elemezni.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás