Még több UFO-felvétele van az amerikai haditengerészetnek, de ezeket már titokban tartják

2022.09.12. · majom

A Pentagon több, mint egy éve hozta nyilvánosságra az elmúlt két évtized azonosítatlan repülő tárgy (UFO) helyett ma már azonosítatlan légköri jelenség (UAP) gyűjtőnéven emlegetett eseményekről szóló jelentését. Az amerikai űrügynökség, a NASA független kutatócsoportja által is elemzett publikus dokumentumokban szerepel az az összesen 143 eset, amelyet 2004 óta rögzítettek és nem találtak rájuk magyarázatot.

Csakhogy egyáltalán nem minden UAP-észlelést tett közzé az Egyesült Államok hadügyminisztériuma. A Science Alert vasárnap hívta fel a figyelmet az amerikai haditengerészet szóvivőjének napokkal korábbi meglepő nyilatkozatára, amelyben egy az információszabadságról szóló törvényre hivatkozó kérelemre válaszolt.

Az UAP-akták nyilvánosságát évek óta szorgalmazó Black Vault nevű szervezet még 2020 áprilisában fordult az amerikai haditengerészethez, pár nappal azután, hogy elérhetővé vált három észlelés felvétele.

photo_camera A Pentagon egyik 2020-ban közzétett videójának részlete Fotó: navair.navy.mil

A két évvel a kérelem benyújtása után postázott hivatalos válasz nem tagadta, hogy bizony léteznek további UAP-videók, ám nemzetbiztonsági okokra hivatkozva elutasította azok átadását. A szűkszavú indoklás szerint az észlelési dokumentumok még részleteikben is értékes információkkal szolgálhatnak a védelmi tárca, illetve a tengerészet műveleteiről, sebezhetőségéről és/vagy képességeiről.

A Black Vault szerint ennek alapján egyértelmű, hogy még számos UAP-felvétel létezik, de hogy pontosan mennyi, és hogy mit tartalmaznak, az egyelőre rejtély marad.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás