Elindult az xAI, Elon Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalata

2023.07.12. · TECH

Az xAI, Elon Musk nemrég alapított mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó cége bemutatta küldetését és célkitűzéseit, írja a Verge. Túl sok információt egyelőre nem hoztak nyilvánosságra a vállalatról, a Twitter-tulajdonos Musk egy egyszerű tweetben fogalmazta meg a lényeget: a cél a valóság megértése.

link Forrás

Az xAI weboldalán egyelőre a csapattagok ismerhetők meg, köztük olyan szakemberekkel, akik más nagy MI-t fejlesztő vállalatoknál (az Open AI-nál, a Google Research-nél, a Microsoft Research-nél vagy a DeepMind-nál) dolgoztak korábban. A vállalatnak Dan Hendrycks kutató ad tanácsokat, aki jelenleg a Center for AI Safety nevű nonprofit szervezetet vezeti, amelynek célja „a MI-val kapcsolatos társadalmi szintű kockázatok csökkentése".

A céget az OpenAI alapításánál 2015-ben bábáskodó Musk 2023 áprilisában alapította, akkor viszont még nem osztott meg információkat az xAI-ról. Csupán annyi volt ismert, hogy a SpaceX-től és a Teslától grundolt finanszírozást az induláshoz.

A cég július 14-én (konkrét időpontot nem adott meg a csapat) a Twitter Space-en mutatkozik be, itt az érdeklődők kérdezhetnek is az új vállalatról és annak küldetéséreől.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás