Megható látványt nyújtanak a Pjongcsangban versenyző törpe sírobotok

2018.02.13. · TECH

Láttunk már robotokat kutyaként ugrálni (sőt magyar etológusok szerint csakis kutyákról kéne mintázni a társrobotokat) és hátraszaltózni, de most annak is eljött az ideje, hogy az emberekkel egy időben mérkőzzenek meg egymással különböző sportágakban.

A pjongcsangi téli olimpia helyszínétől egy órányira, a Welli Hilli síparadicsomban rendezték a robotoksízőknek szánt versenyt, amelyen nyolc csapat (egyetemek, kutatóintézetek és egy magáncég) küldte pályára robotját a tízezer dolláros fődíj reményében – írja a Reuters.

A látottak alapján azonban hagy még kívánnivalót maga után az akadálykerülgető technika. Az empátiát mindenesetre növeli, hogy gyakorlatilag egy robotgyereket küldtek bukdácsolni a lejtőre:

link Forrás

A követelmények szerint legalább 50 centiméter magas robotok szenzorai a kék és piros zászlórudak érzékelésével tájékozódtak a kezdő síelőknek szánt pályán. A pontokat a sikeresen elkerült akadályok és a teljesített idő alapján kapták a csapatok.

A versenyt a MiniCorp robotja, a nevét az 1976-os koreai rajzfilm után kapó Taekwon V nyerte, amely 18 másodperc alatt ért célba.

link Forrás

Cikkeink a pjongcsangi téli olimpiáról:

link Forrás
link Forrás